Opština Surdulica otkazuje tradiconalnu proslavu, novac će biti usmeren na zdravstveni i prosvetni sektor

SURDULICA

Opština Surdulica donela je odluku da otkaže tradicionalnu proslavu pravoslavne Nove godine zbog drastičnog povećanja broja slučajeva zaraze koronavirusa, saopšteno je danas.

” Opština Surdulica će novac predviđen za troškove organizovanja pravoslavne Nove godine usmeriti ka zdravstvenom sektoru i obrazovanju, odnosno nabavku dodatnih materijala neophodnih za rad medicinskog osoblja, kao i nabavku zaštitne opreme za vrtiće, osnovne i srednje škole u Surdulici.
„Činjenica je da imamo rekordne brojeve zaraženih novim sojevima koronavirusa i da moramo da učinimo sve što je moguće da se uspori širenje i da utičemo na to da naše zdravstvene službe ne budu preopterećene. U ovako nezahvalnoj i kritičnoj situaciji moramo biti odgovorni i zaštititi ljudske živote. Ova proslava je jedan od najlepših događaja koji se dugi niz godina organizuje, a ove godine je trebalo da nastupi poznata balkanska zvezda. Znam da će biti razočaravajuće za mnoge građane i iskreno mi je teško što moramo da je otkažemo, ali kada je u pitanju zdravlje i zaštita i sigurnost građana, nema kompromisa. Još jednom bih apelovala na sve da se vakcinišu i da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite“ – izjavila je dr Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica
Podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) zatražila je od ljudi širom sveta da otkažu pojedine planove za praznike radi zaštite javnog zdravlja zbog veoma brzog širenja omikron soja koronavirusa”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare