Opština Surdulica obezbedila besplatne udžbenike svim đacima

SURDULICA

Opština Surdulica u cilju očuvanja resursa i održivosti obrazovanja uspešno je sprovela program besplatne podele udžbenika svim školarcima na svojoj teritoriji uz podršku roditelja. Jedinstvena komponenta ovog programa je angažman roditelja koji su saglasni da na kraju školske godine vrate korišćene udžbenike u opštinsku biblioteku. Ovaj korak omogućava da udžbenici budu dostupni i narednim generacijama učenika.

Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica, naglašava da se u ovoj samoupravi kontinuirano podržava obrazovanje.

„Ove godine izdvojili smo 20 miliona dinara, svesni da je obrazovanje najvažnija karika u napredovanju društva i neophodan element za uspeh mladih gereneracija. Izdvajanjem značajnih sredstava potvrđujemo svoju predanost pružanju kvalitetnih obrazovnih resursa za sve učenike u našoj opštini, stvarajući okruženje u kojem će svako dete imati priliku da ostvari svoj puni potencijal. Odluka da se podrži održivost obrazovanja kroz besplatne udžbenike uz aktivno učešće roditelja učvršćuje zajedničku viziju opštine Surdulica kao mesta gde se znanje ceni i podržava. Ovaj program nije samo davanje knjiga. To je način da se pošalje poruka našim učenicima da smo uz njih, da verujemo u njihovu sposobnost da oblikuju bolju budućnost i da će uvek imati podršku svoje zajednice. Opština Surdulica ostaje predana obezbeđivanju kvalitetnog obrazovanja za sve, čime se stvara temelj za napredak i uspeh celokupnog društva.”

Opštinska inicijativa ima i za cilj da, ne samo da pruži podršku kvalitetu obrazovanja, već i bude finansijska olakšica roditeljima, kao i da podstakne svest o važnosti deljenja resursa u zajednici, poručuju iz ove samouprave i zaključuju da, kroz ovaj program, opština Surdulica želi da omogući svakom učeniku pristup neophodnim udžbenicima bez dodatnih troškova. (kraj) IS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare