Opština Lebane dobila novac za mere populacione politike

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LEBANE

 

Opština Lebane će dobiti 9.419.249  dinara za sprovođenju mera populacione politike iz republičkog budžeta dok će iz lokalnog budžeta za ove mere biti izdvojeno 2.503.851 dinara.

 

U  kabinetu ministarke bez portfelja zadužene  za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović potpisao je Ugovor o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018.godini.

Ukupna odobrena sredstva iznose 11.923.100 dinara. Potpisani ugovor podrazumeva mere i aktivnosti na usklađivanje rada i roditeljstva u pogledu zapošljavanja mladih kroz nefinansijsku podršku za početnike u poslovanju i dodelu bespovratnih sredstava za pokretanje i unapređenje poslovanja, zatim u vidu povećanja dostupnosti usluga predškolskog vaspitanja, promovisanje zdravih stilova života kroz uređenje javnih zelenih i sportsko rekreativnih površina i dečijih igrališta, očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja, rešavanje problema neplodnosti i usklađivanje rada i roditeljstva.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare