Opština Bojnik dobila mini autobus i kamion za odvoženje smeća

BOJNIK

Opština Bojnik je na konkursu Ministarstva za brigu o selu dobila sedam miliona dinara i izdvojila je još 700.000 dinara čime je omogućena nabavka mini autobusa. Predsednik opštine Nebojša Nenadović podseća da je ovo drugo vozilo koje ima lokalna samouprava, a budžetom za narednu godinu planiraće se nabavka još dva ovakva vozila i tako omogućiti prevoz učenika, ali i starijih stanovnika iz razuđenog područja opštine Bojnik.

Istovremeno, u Bojnik je stigao i novi kamion za odvoženje smeća, vredan oko 21 milion dinara, čije ključeve je predsedniku opštine uručio državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Robert Jakša.

„Ovim ćemo omogućiti lakši odvoz smeća i unaprediti rad JKP “Jedinstvo“, jer pored dva postojeća kamiona, sada, zahvaljujući konkursu resornog ministarstva, nabavljen je i ovaj treći. Lokalna samouprava širi i mrežu postavljanja kontejnera, tako da će uskoro u Lapotincu, Gornjem i Donjem Konjuvcu i Kamenici oni biti postavljeni čime će 80 odsto naselja biti obuhvaćeno u jedinstven komunalni sistem“ naglašava predsednik Nenadović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare