Opozicija traži referendum o Niškom aerodromu

NIŠ

Pokret „Dosta je bilo“ dostavio je Skupštini grada Niša predlog da se na dnevnom redu naredne sednice na kojoj će se odlučivati o sudbini niškog aerodroma nađe i predlog za raspisivanje referenduma o aerodromu. O ovome su raspravljali I predstavnici  devet opozicionih stranaka u Nišu – Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo, Pokreta „Dveri“, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana Srbije, Levice Srbije, Pokreta za preokret, Socijaldemokratske stranke i Niške inicijative koji su danas održali konferenciju za novinare ispred Niškog aerodroma.

Opozicija je saglasna su da će se zajedničkim snagama boriti protiv prelaska aerodroma u vlasništvo države.

Ukoliko se to ne ispuni zahtev o donošenju odluke Skupštine o referendumu ovaj način izjašnjavanja građana će se izdejstvovati prikupljanjem 25.000 potpisa gradjana Niša – rekao je Predsednik Gradskog odbora “Dosta je bilo” Marko Stojanović.

Nemanja Mirković je ispred Pokreta slobodnih građana pozvao je odbornike da se podsete teksta zakletve pre glasanja za otuđenje aerodroma.

Prof. dr Tamara Milenković Kerković iz niškog odbora SP Dveri  kazala je da će  sednica niške skupštine pokazati ko su političari, a ko politikanti.

Poverenica Pokreta za preokret u Nišu Irena Igić, , ocenila je da će Niš pretrpeti ogromnu materijalnu štetu ukoliko mu se otuđi aerodrom, te da je to krivično delo za koje će vinovnici morati da odgovaraju.

Predsednica Gradskog odbora Nove stranke Marija Blagojević rekla je da jedino udruženim snagama Nišlije mogu da se nadaju da im aerodrom neće uzeti.

“Prvenstveno smo se udružili zbog aerodroma, ali je u Nišu i puno drugih problema. U gradu savršeno ne funkcioniše ni jedna ustanova. Srpska napredna stranka uspela je da stvori probleme i tamo gde ih nije bilo”, kazala je Blagojević.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i odbornik u gradskom parlamentu Miodrag Stanković rekao je da još nije stigao poziv za sastanak šefova odborničkih grupa, niti najave za održavanje  sednice Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o aerodromu I prokomentarisao da im “  treba vremena da nakaradnu odluku o aerodromu proguraju”. On je insistirao da aktuelna vlast mora da prestane sa “represijom I zastrašivanjem”.

Predsednik niškog odbora Socijaldemokratske stranke Dragoslav Ćirković podsetio je na odlične rezultate u poslovanju koje je postigao niški aerodrom tokom poslednjih godina  i kazao da bi niški aerodrom, ukoliko pređe u “ruke države”  bio žrtva koncesionog ugovora između francuskog Vansija i Vlade Srbije o ograničenom broju putnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare