Opozicija o novcu za “Slavujevo doba”

LESKOVAC

Nebojša Kocić, donedavni član Gradskog veća zadužen za kulturu i medije, predstavlja idealnu sponu za kuće koje predstavlja, ali ne i za grad Leskovac,  rekao je tokom današnje sednice Skupštine grada odbornik  opozicionog SDS Nenad Zdravković.

„Te kuće nisu uložile nijedan dinar u projekat Slavujevo ili Zlatno doba, a grad je uložio 75.000 evra. Pošto niste naveli u izveštaju, interesuje me koja to televizija sa nacionalnom frekvencijom je trebalo da uloži u projekat 900.000 evra?“, upitao je Zdravković Kocića.

Zdravković mu je poručio i da kada dodje na mesto direktora Turističke organizacije Leskovac bolje koordiniše njen rad da ne bi „samo grad plaćao, već i svi ostali koje navede u izveštaju“.

 

 

Gradonačelnik Goran Cvetanović, u toku replike, naglasio je da grad nije dao 75.000 evra, već 100.000 evra.

„Potpuno pogrešne informacije daje Nebojša Kocić, a i Zdravković iznosi ovde pogrešne informacije. Novac koji se ulaže je zapravo novac gradjana i mi moramo o tome da vodimo računa“, konstatovao je Cvetanović.

On je rekao i da je to dobro uložen novac za koji je izdata monografija, koju ocenjuje kao “nešto najbolje do sada”, priredjena izložba u holu RTS, napravljen dokumentarni film.žOn je rekoa i da se za taj novac snimaju još dva dokumentarna filsma, o Jašunjskim manastirima i o leskovačkoj roštiljijadi.

Saša Stojanović iz DS je imao primedbe na visinu planisranih sredstava za snimanje filma o zlatnom dobu Leskovca  ana njegovu primedbu “ako ne znate, pitajte pametnije od sebe” reagovao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je rekao da bi “on pitao ali nigde ne vidi pametnijeg od sebe”.

Cvetanović se pohvalio da će u Leskovcu ubrzo biti snimana “Žikina šarenica” ali nije rekao koliko će biti plaćeno toj produkciji za  tu uslugu.

(Na fotografiji ekipa koja radi na direktnom prenosu sednica Skupštine grada na zvaničnom sajtu grada)

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare