Opozicija: Mileva Milčić ne sme da bude član Gradskog veća

LESKOVAC

Većinom glasova, tokom današnje sednice Skupštine grada, prihvaćen je predlog za razrešenje Nebojše Kocića kao člana Graskog veća. Na njegovo mesto doći će Mileva Milčić, strukovni ekonomista i ona će biti zadužena za kulturu i medije.

Imenovanje Milene Milčič nije naišlo na odobravanje odbornika opozicije.

Odbornik Nenad Zdravković izjavio je da Milčićeva ima vrlo malo radnog iskustva ili čak nikakvog, a o stručnim kvalifikacijama, rekao je, da neće govoriti.

„Žao mi je što Nebojša Kocić podnosi ostavku da bi postao direktor Turističke organizacije Leskovac. To je trebalo da uradi mnogo ranije“, kaže Zdravković.

Saša Stojanović iz Demokratske stranke ističe da „mi danas ne biramo dobrog čoveka, već tražimo dobrog člana Gradskog veća koji će se brinuti o kulturi i medijima“.

„Da li će to činiti osoba koja ima samo 5 meseci radnog staža u prodaji osiguranja i Visoku strukovnu školu?“, rekao je Stojanović.

Na Stojanovićevu zamerku, predsedavajući Aleksandar Djurović napomenuo je da će Milčićeva „možda raditi nešto drugo“, ali nije precizirao šta.

I odbornik Bratislav Prokopović uputio je zamerku na imenovanje Milčićeve i naglasio da je SPS imao dužnost da obrati pažnju na njeno iskustvo, kao i biografiju koja je vrlo kratka. Dodao je i da je SPS predložio gradonačelniku Goranu Cvetanoviću njeno imenovanje.

Tokom sednice, upućeno je i pitanje Cvetanoviću: Gde su svi ti visoko školovani ljudi, koji će biti članovi Gradskog veća, kako je obećao ranije?

U toku je tajno glasanje za izbor Mileve Milčić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare