Opozicija bojkotovala sastanak kod Veseljija

PRIŠTINA

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji rekao je danas novinarima da su sastanku, na koji je pozvao i opoziciju, prisustvovali  samo predstavnici vladajuće koalicije.

“Samo predstavnici pozicije su učestvovali na današnjem sastanku. Dozvolite mi da naglasim činjenicu da je današnji zahtev bio više zahtev za opoziciju, javno bih se zahvalio američkom ambasadoru i predstavniku EU za ovu inicijativu,“ izjavio je Veselji, prenosi “Lajmi”.

Sastanak je povezan sa postizanjem konsenzusa u predstojećem dijalogu sa Srbijom , dodao je Veselji.

 

On je dalje rekao da bi dijaloga sa Srbijom “trebalo da bude zbog dece i žrtvovanja” , a kako bi se održalo ono što je do sada postignuto.

“Sa Srbijom radi naše dece i žrtvovanja, da održimo ono što smo do sada postigli, to je dužnost i odgovornost čitavog političkog spektra. Poruka koju treba poslati biće poruka doslednog jedinstva da je Kosovo nezavisna i suverena država, a suverenitet je nepovrediv”, dodao je Veselji.

Veselji je rekao i da je “nedostatak liderstva” stvorio situaciju u kojoj još uvek nema direktnog učešća opozicije u dijalogu, iako su ga neki prihvatili, objašnjavajući tako njihovo nepojavljivanje..

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare