Opet slikanje mehanizacije za zimsko održavanje ulica i puteva koje se plaća 30 miliona dinara

LESKOVAC

Tradicionalno već i danas je slikana mehanizacije za zimsko održavanje ulica i nekategorisanih puteva na teritoriji grada Leskovca.

Za ove namene se iz gradskog budžeta izdvaja 30. miliona dinara.

Prošle godine je, rečeno je danas, potrošeno 16 miliona a 14 , koji su bili predvidjeni za ove namene, je ostalo u bužetu.
Kao i u predhodne dve godine, i ovog puta je posao dobila firma iz Vlasotinca

Danas je održana zimska smotra predviđene mehanizacije i spremnosti vršioca usluge zimskog održavanja ulica i puteva na teritoriji grada Leskovca.

Ljiljana Mihajlovi, tehnička direktorka JP Urbanizam i izgradnja rekla je da se “zimsko održavanje ulica, opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva na teritoriji grada Leskovca u ovoj zimskoj sezoni izvodi se u periodu od 15. novembra 2021. do 15. marta 2022. godine” i dodala da “ugovor može trajati i duže ukoliko vremenske prilike to zahtevaju”.

“Vrednost ugovora iznosi 30 miliona dinara, a vršilac usluge je ove godine Perica Jović preduzetnik AB Kop Vlasotince. Predmet održavanja su gradske ulice u dužini od oko 25 km i lokalni i pojedini nekategorisani putevi u dužini od oko 447 km.
Zadatak zimske službe je da ukloni sneg sa kolovoza i da svi putevi u tom periodu budu prohodni i bezbedni za odvijanje saobraćaja.”, objasnila je Mihajlović.

Momirović Dragan, šef smene zimske službe, je rekao da su nabavili dovoljno materijala i da so treba da stigne za nekoliko dana.

“Prognozu pratimo, očekujemo više padavina nego prethodnih godina, takve su najave. Spremni dočekujemo sezonu, četvrta nam je zaredom, nadam se da ćemo odraditi posao kako treba na zadovoljstvo meštana. Ljudstva imamo dovoljno, što se tiče mehanizacie, bez obzira na ono što se tenderskom dokumentacijom tražilo četiri kamiona, mi smo uključili pet kamiona, zatim tri buldozera, dva skpipa, dva grejdera”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare