Omladina SNS promovisala jabuku

LESKOVAC

Na platou ispred Robne kuće Savet za omladinu GrO SNS Leskovac organizovao je akciju tokom koje su sugrađanima delili jabuke, a povod je bio „Svetski dan jabuka“.

Vanja Hubač u ime mladih SNS-a rekla je da ova simbolična akcija ima za cilj da obeleži 20. oktobar, Svetski dan jabuke, koji se u svetu obeležava od 1990. godine.

„Cilj je i ukazivanje na zdravstveni značaj ovog voća koje spada u veoma korisne namirnice. Bogata je vitaminima, mineralima i drugim korsinim sastojcima. Svesni smo doprinosa koje pruža konzumiranje ovog voća, jer jača imunološki sistem, štiti organizam od prehlade, bakterija i virusa, a samim tim je dobar i antioksidans. S druge strane, ako uzmemo u obzir da se veliki broj poljoprivrednika bavi proizvodnjom jabuka, promovisanjem ovog voća i njegovih sorti obezbeđuje se egzistencija velikog broja seoskih domaćinstava, odnosno očuvanje leskovačkog i srpskog sela. Činjenica je da je jabuka jedno od najzdravijih vrsta voća, te se zbog toga i preporučuje da se dnevno pojede barem jedna jabuka.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare