Omladina DS u Nišu performansom protiv rekonstrukcije Trga kralja Milana

NIŠ

Omladina Demokratske stranke u Nišu danas je organizovala akciju u vidu performansa “Podela ploča građanima Niša”.  Tom prilikom organizovana je konferencija za medije na kojoj su govorili omladinci Demokratske stranke u Nišu Uroš Mihajlović i Stevan Gošić.

“ Ovom akcijom želimo da podignemo svest građana o tome kako gradska vlast rasipa naš novac, a sa druge strane da pokušamo da urazumimo gradsko rukovodstvo da prekine radove na rekonstrukciji Trga i da prestane da radi po nalogu Beograda već da počne da radi u interesu građana Niša “, rekao je Uroš Mihajlović omladinac Demokratske stranke,

“Po ko zna koji put smo svedoci bahatog i nerezonskog trošenja novca poreskih obveznika na projekte koji u ovom trenutku su potpuno nepotrebni.Zar je zamena ploča na Trgu preča od izgradnje 5 vrtića, dve škole ili azila za pse.Za sav ovaj novac može da se uradi mnogo toga,da se zakrpe putevi koji su ostećeni,da se konačno krene u izgradnju akva parka u Niškoj Banji, da se obezbede besplatni udžbenici za sve đake niških osnovnih i srednjih škola ili da se sve škole opreme računarima.Neka građani sami procene, da li smo u pravu mi mladi ili predstavnici vlasti”, zaključio je Mihajlović.

“Postali smo taoci jedne groznice rekonstukcije trgova i raskopanih ulica. Sama rekonstukcija Trga košta građane Niša 218 miliona dinara i to bez rekonstukcije Tvrđavskog mosta, rasvete i fontane na bugarskom parkingu”, rekao je Stevan Gošić omladinac Demokratske stranke.

“Smatramo da je Grad Niš mogao tim novcem da reši mnogo prioritetnije probleme. Imamo problem sa raskopanim ulicama I slivnicima, što smo mogli da vidimo posle jake kiše u ponedeljak, gde je bukvalno ceo grad bio poplavljen”, izjavio je Gošić.

“Niš kao jedan od većih gradova u Srbiji ima i problem sa napuštenim životinjama, sa tim parama mogao je da se izgradi jedan Azil, zaključio je Gošić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare