Omladina Demokratske stranke u Nišu traži normalne uslove prevoza u gradskom prevozu

NIŠ

Omladina Demokratske stranke u Nišu zajedno sa odbornikom Skupštine grada Miodragom Stankovićem, koji je i predsednik niških demokrata organizovala je dvodnevnu akciju skeniranja stanja u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju, sa ciljem da ukaže na probleme građana u javnom prevozu.

Izjave novinarima dali su Miodrag Stanković , Jovana Milenković i Uroš Mihajlović, ispred omladine DS.

“Vozio sam se zajedno sa omladincima Demokratske stranke javnim gradskim prevozom. Razgovarali smo sa građanima, tj. putnicima. Neverovatno je da aktuelna gradska vlast ne može da reši na prvi pogled jedan mali problem, problem sa ventilacijom i klimom u javnom gradskom i prigradskom prevozu.” rekao je Miodrag Stanković.

Hronični bolesnici koji se voze javnim gradskim i prigradskim prevozom imaju zdrastvene probleme zbog ogromne vrućine u autobusima. Majke sa decom, kao i stariji naši sugrađani imaju nelagodnosti zbog toga što nema klime. Primetio sam da veći broj autobusa nije niskopodan, što predstavlja problem za osobe sa invaliditetom kao i za roditelje koji  voze bebe u kolicima. 

“Tenderom koji je aktuelna vlast raspisala jasno je definisano da svi autobusi koji saobraćaju moraju da budu klimatizovani i niskopodni. Kako je moguće da prevoznici ne poštuju dogovorene obaveze? “ pita Miodrag Stanković

On je pozvao čelnike gradske vlasti da se manje voze službenim automobilima, a više gradskim prevozom.

“ Možda će tada shvatiti koliko je jedan, za njih beznačajni  problem, zapravo veliki problem naših sugrađana” rekao je Miodrag Stanković.

»Juče sam se vozila linijom 4 i 5. Bilo je toliko toplo i zagušljivo, da nije moglo da se diše. Osim što nije radila klima, prozori su bili zatvoreni. Vozač autobusa je bio u kratkim pantalonama, što jasno govori koliko je vozačima vruće. Ovo je sramota za naš grad! Nastavićemo sa akcijom sve dok gospoda iz vlasti ne reše ovaj problem. Ono što smo uočili to je da građani teško podnose vrućinu u autobusima i da im malo fali da se onesveste. Bili smo svedoci da je jednom starijem gospodinu pripalo teško zbog zagušljivog vazduha i prevelike vrućine u autobusu. Takođe desilo se da je jedna majka sa detetom izašla iz autobusa koji se pregrejao zbog visoke temperature, a pritom su prozori bili zatvoreni. Klima je naravno bila isključena.«,  izjavila je Jovana Milenković.

Da li je moguće da u gradu koji je drugi po veličini u Srbiji nema klime u više od 80% autobusa. Ja se svakodnevno vozim autobusom i uočavam da je to veliki problem za sve nas. Pored toga ne poštuje se red vožnje, pa se autobus čeka i po pola sata. Kako preživeti loše uslove gradskog prevoza u pakleno vrelim letnjim danima?  Svedok sam nezadovoljstva građana sa kojima se vozim svaki dan.

Da li treba da se dogodi neka tragedija pa da se građanima omogući normalna vožnja sa ventilacijom i klimom, pitaju niške demokrate.  Elementarni uslovi za normalnu vožnju moraju da postoje, isto kao što putnici moraju da kupuju dnevne i mesečne  karte.

“Vozili smo se linijom 1 do Niške Banje, linijom 2 do Donje Vrežine, linijom 3 do Brzog Broda, linijom 4 do Čalija, linijom 5 do Somborske. Danas se vozimo linijama 6, 7, 8, 9 i 10. U  autobusima na liniji 2,4,5 i prigradskom linijom 32, do Kravlja u kojima smo se vozili nije postojala ventilacija, kao ni klima ili je postojala ali se nije koristila” rekao je  Uroš Mihajlović koji je u ime omladina Demokratske stranke apelovao da se što pre uradi nešto po ovom pitanju, jer leto je tek pred nama.

 Ova dvodnevna akcija ima za cilj da skrene pažnju na one obične građane od kojih se vlast otuđila. Akciju ćemo ponavljati sve dok se problem sa ventilacijom i klimom ne reši!

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare