Cakić: Ne postoji javni interes da privatne informacije o gradonačelniku budu objavljene na sajtu grada

LESKOVAC

Sajt grada Leskovca treba da omnogući građanima da što lakše ostavaruju svoja prava i izvršavaju svoje obavezez prema lokalnoj samoupravim, da omogući dobijanje svih servisnih informacija iz javnih preduzeća koje će im olakšati svakodnevni život, da mogu da se upoznaju i daju svoje sugestije na   planove, programe i propise koje lokalna samouprava namerava da donese, pri čemu informacije iz privatnog života bilo kog upošljenika grada Leskovca, a samim tim i gradonačelnika, ne treba da budu objavljivane na sajtu grada Leskovca, jer za to ne postoji javni interes, rekap jhe za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress Nebojša Cakić, šef odborničke grupe “Za Leskovac zajedno”.

  “Mnogo bi bilo zanimljivije građanima Leskovca da dobiju informaciju o tome kako nezaposlene i nedovoljno stručne osobe u ime grada sprovode i dogovoraju javno privatno prartnerstvo oko sistema javnog osvetljenja na teritoriji gdrada Leskovca vredno 9, 5 miliona evura, koje građani Leskovca treba da otplaćuju narednih 15 godina, kako je moguće da svi državni organi odobravaju prisustvo opasnog otpada u neposrednoj blizini grada, ili da obrazlože građanima naselja Dubočica kako je u njihovom interesu da se na zelenoj površini grade nove poslovne stambene zgrade uprkos što je većina stanovnika ovog naselja potpisalo peticiju protiv toga.

                        Očigledno je da sadašnja vladajuća koalicija u Republici Srbiji i gradu Leskovcu sve više gubi mogućnost da razlikuje šta su privatni, a šta javni interesi, i ponaša se kao da sve državne institucije postoje da bi štitile njihove privatne i stranačke interese, što je jasan znak da im predstoji suočavawe sa realnošću koja im se neće svideti”, rekao je Cakić.

.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Gox
Gox
4 godine pre

Samo napred i sve cestitke za jos jedan u nizu uspeha naseg gradonacelnika.

peci
peci
4 godine pre

Svaka čast odborniče Cakiću. Lepo rečeno. A gradonačelniku savetujem da vidi ko mu piše vesti i obaveštenja za taj sajt, iako ga ja ne posećujem. Koliko je stručna osoba koja na gradski sajt postavlja takvu informaciju? Možda će jednog dana da stavi i vest da je gradonačelnik došao na posao sa žutom majicom.
A o gradnji u parkovima bi trebalo da se piše svaki dan, da se čuje do Vašingtona i Moskve. Valjda će onda videti i ovi u Beogradu šta rade njihovi puleni na lokalu. Ali, takvih ima i u Beogradu, sa sumnjivim i protivzakonitim odlukama kao što su afere sa Sava malom, sa helikopterom, i td.