OLIVER IVANOVIĆ PREKINUO ŠTRAJK GLADJU

KOSOVSKA MITROVICA
Lider Građanske incijative SDP Oliver Ivanović prekinuo je danas, nešo iza podneva, štrajk glađu, izjavio je lekar Milan Jakovljević iz Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici.

 

“Vraćen je na koronarno odeljenje i nadamo se da će odluka koju je doneo danas pozitivno uticati na stabilizaciju njegovog zdravstvenog stanja”, dodao je  Jakovljević.

 

Ivanović je prekinuo štrajk glađu koji je započeo u zatvoru pre 16 dana.

 

Građanska inicijativa SDP podržala je odluku svog lidera Olivera Ivanovića da prekine štrajk gladu, da ne bi, kako navode “doveo u opasnost svoj život, jer je njegovo zdravlje ozbiljno narušno nakon 19 meseci neosnovanog pritvora i 16 dana štrajka gladu”.

 

U saopštenju se navodi da je Ivanović “svojoj porodici,  saradnicima i svim građanima na Kosovu i Metohiji potreban zdrav kako bi se i u narednom periodu, kao i do sada, hrabro borio za bolji život na Kosovu i Metohiji”.

 

GI SDP se zahvaljuje svim građanima, istaknutim kulturnim, sportskim, i političkim predstavnicima sa Kosova i Metohije, ali i čitave Srbije, kao i vladici Teodosiju i sveštenstvu SPC , koji su svih ovih dana pružali podršku Ivanoviću u pravednoj borbi za pravdu i slobodu, svih Srba na Kosovu i Metohiju, danas i ubuduće.

 

U saopštenju se dodaje da je poštovanje ljudskih prava univerzalni princip koji ne sme zavisiti od etnicke pripadnosti ili brojnosti jednog naroda.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare