Oktobarsko priznanje direktoru “Srbijavode” nova šamarčina građanima Vlasotinca

VLASOTINCE

Ukoliko neko još nije čuo, odbornici SO Vlasotince su na pre dva dana održanoj sednici doneli Odluku o dodeli opštinskih oktobarskih priznanja za 2021. godinu. Inače, reč je o nekada (danas sa sigurnošću možemo reći da je to davno prošlo vreme!), najznačajnijoj i najrespektabilnijoj nagradi Opštine Vlasotince za preduzeće, firmu, udruženje ili pojedinca koji radeći i delujući u bilo kojoj sferi društva, svojim nesebičnim trudom i zalaganjem doprinose poboljšanju opštih uslova i standarda života svih građana. Tako je bilo i tako je trebalo da ostane. Međutim, kriterijumi o dobijanju prestižnog opštinskog priznanja očigledno se menjaju pod pritiskom “naprednih” vremena … objavljeno je na fejsbuk strani beformalne grupe “Bitka za Vlasinu”.

“Godinama unazad, kako koja garnitura lokalnih glodura zasedne na opštinski “presto” i drži sve konce vlasti u svojim rukama, a posebno kasu budžeta punjenu i punu od naših para, tako se sve više prosto utrkuje kome će se od republičkih uzurpatora moći, profitera i diletanata više pokloniti!

Udvorički stil čuvanja otetih pozicija nosilaca funkcija nije izmišljen dolaskom na čelo predstavnika sadašnje opštinske samouprave, parazitske “bratije” i njihovih slugeranja. I te kako je tako nešto postojalo i sa pređašnjim raznoraznim pretendentima na pozamašni deo kolača moći i novca kao uvek na ovim prostorima Balkana neminovnu tradiciju mešavine zloupotrebe politike i sile koja ide pod ruku sa svakom vlastodržačkom titulom kako u Vlasotincu, tako i u celoj zemlji. Međutim, licemerje, snishodljivost, poltronstvo, udvorištvo i besramno ulagivanje partijskim gazdama beogradskim, aktuelna tzv koalicija na vlasti, uigranom burazerskom vezom politika-biznis-kriminal, dovela je “tradiciju” do savršenstva! Sve ugledajući se na hijerarhijski višu lestvicu državnih aparatčika iz farse od republičke vlade i još sramnijeg i do bola obesmišljenog parlamenta koji u odavno prevaziđenim granicama blasfemije odaju i spevaju pohvale i bajke jedinom Velikom Vođi!

Neformalna grupa “Bitka za Vlasinu” povodom Odluke SO Vlasotince o dodeli oktobarskog priznanja u obliku “Diplome 10. oktobar” direktoru JVP “Srbijavode” Goranu Puzoviću, najoštrije protestuje i protivi se takvom vidu besramnog nipodaštavanja i vređanja kako svih ranijih časnih dobitnika pomenute nagrade, devastiranju i obesmišljavanju iste, tako i bezobzirnoj uvredi nanetoj svim poštenim, dostojanstvenim i slobodnim građanima naše opštine.

Usvajanjem sramnog čina nagrađivanja osobe koja je deo sistema zasnovanog na prevari i laži, osobe odgovorne za nanošenje trajne štete životnoj sredini našeg kraja i reci Vlasini, uništavanjem flore i faune njenog toka i priobalja, čoveka odgovornog i zbog “ispumpavanja” novca iz opštinskog i republičkog budžeta i prebacivanja istog na račune privilegovanih partijskih firmi za poslove divljačkog i zločinačkog vršljanja po našim rekama, … predstavnici lokalne vlasti ponovo su potvrdili da za njih granice moralnog pada i slugeranjstva šefovima “odozgo”, jednostavno ne postoje! Javni, opšti interes ostaje kao tabula rasa, predodređen ličnom i partijskom!

Goran Puzović je u poslednjih nekoliko godina, zloupotrebljavajući funkciju koju obavlja, doprineo devastiranju brojnih vodotokova i reka širom zemlje! Posebno kada je u pitanju segment upravljanja vodama, a u okviru njega i odobravanje dozvola, odnosno licenci za radove u koritima reka ili eksploataciju peska i šljunka, a za čije izdavanje je ovlašćeno ovo javno vodoprivredno preduzeće u kome već desetu godinu direktoruje Puzović. Tragični primeri u skorije vreme po ovom pitanju su Južna, Zapadna i Velika Morava.

“Bitka za Vlasinu” više puta je pisala o štetočinskoj saradnji opštinske samouprave, Srbijavoda i od njih licencirane lokalne parazitske i po nepočinstvima nad Vlasinom, Bistricom, Rupskom rekom “čuvene” firme HSV (čiji je mentor i zaštitnik upravo G. Puzović), ogromnim svotama novca poreskih obveznika Vlasotinca i Republike Srbije uzalud bačenim u navodno utvrđivanje i saniranje korita Vlasine od poplava, njihovom kontra-efektu izazvanim upravo takvim neodgovornim i krajnje pogrešnim radovima čime su znatno povećali razorno dejstvo poplavnog talasa iz januara ove godine, ugrozili živote i imovinu građana, doprineli uništavanju vodozahvata i uzrokovali funkcionisanje opštinskog vodovoda do ivice kolapsa!

Ako vas dok čitate ove redove ili neki od tekstova sa linkova objavljenih ranije , nešto pecka ili svrbi, budite sigurni da je to samo znak ili da ste spremni da primite šamarčinu i ponizno je istrpite sablažnjeno svesni da će ih biti još i u nemerljivim količinama i intezitetima ili … ILI ste konačno spremni da baš tu šamarčinu uputite tamo kome i gde treba?!

Dotle, kao i uvek, “Bitka za Vlasinu” principijelno će biti brana svakom pokušaju talasa novih “šamarčina” u vidu sprege korumpirana opštinska i republička vlast + biznis i kriminal.

SLOBODA JE VODA! piručuje “Bitka za Vlasinu”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare