Oktobarski dani radionica za mlade

NIŠ

Kancelarija za mlade Grada Niša u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom „Jug“ organizuje Oktobarske dane radionica za mlade. Kako ističu sami organizatori, ideja je da se mladima u Nišu pruži prilika da kroz tri dana prođu različite obuke vezane za pisanje projekata, javni nastup, marketing i slično.     „Želeli smo da pružimo priliku mladim ljudima iz našeg grada da se dodatno usavrše, steknu neke nove veštine i da se međusobno povezuju. Srećni smo da na ovom projektu sarađujemo sa RRA Jug i ono što je jako važno istaći jeste da održavanje ovih radionica mlade ljude, a i sam Grad neće koštati ni dinara“,  ističe Jovan Milić iz Kancelarije za mlade Grada Niša i dodaje:

„Mladim ljudima je potrebna edukacija i oni vrlo često i sami pronalaze različite kurseve na internetu. Mladi ljudi žele da se usavršavaju i smatramo da je ovo idealna prilika za njih“.

    Radionice traju od 25. do 28. oktobra i to u prostorijama Regionalne razvojne agencije Jug na keju u Nišu. Predavači su licencirani, tako da sve učesnike očekuju i sertifikati o učešću. Među predavačima su i  Tatjana Panić Živković, koja će držati radionicu vezanu za upravljanje projektima i Maja Virijević, koja će držati obuku iz oblasti marketinga.

   Krajnji cilj održavanja radionica jeste taj da se mladi učesnici dodatno usavrše i razviju svoje veštine.

   Organizatori pozivaju sve zainteresovane mlade ljude uzrasta od 15 do 30 godina starosti da se prijave slanjem imena, prezimena i broja telefona na: kzm.nis@gmail.com

   „Pozivamo mlade ljude iz našeg grada da se prijave, da budu aktivni, nauče nešto novo, steknu nove prijatelje i da kasnije stečeno znanje primene u svom radu. Neka im ove radionice budu prva ulaznica za uspešnu karijeru u daljem razvoju“- ističu organizatori.

     Podsetimo, Kancelarija za mlade Grada Niša, osnovana je 29. novembra 2012. godine u okviru Službe za poslove Gradonačelnika Grada Niša. Od 2018. godine prelazi u Gradsku upravu u Sekretarijat za omladinu i sport, da bi od 2020. godine Kancelarija za mlade Grada Niša postala deo Gradske uprave za društvene delatnosti Grada Niša. Osnovana je sa ciljem da pruži podršku mladim ljudima u gradu.

    Sa druge strane, RRA JUG je oformljena kao potreba svih činilaca da se aktivno uključe u rešavanje lokalnih problema i pospešivanje regionalnog razvoja. Kao takva sačinjena je od svih bitnih činilaca koji mogu da utiču na društveno-ekonomski razvoj najsiromašnijeg regiona u republici Srbiji, bilo da se radi o lokalnim samoupravama koji su direktno odgovorne ili o privrednim subjektima i organizacijama civilnog društva koje svojim aktivnostima u velikoj meri mogu da daju svoj doprinos regionalnom razvoju.

     Događaj će biti organizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera, a sve u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti Kovid 19.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare