Okrugli sto u Vlasotincu: Zajedno protiv vršnjačkog nasilja

VLASOTINCE
Povodom obeležavanja Međunarodnog dana nestale dece u Vlasotincu je održan okrugli sto na temu ,,Zajedno protiv vršnjačakog nasilja”. Sa okruglog stola poslata je poruka o neophodnosti i potrebi da se svi činioci u društvu uključe, najpre, u prevenciji, a potom i rešavanju nasilja bilo koje vrste.

smart
  • Opština Vlasotince u narednom periodu sprovešće u delo iniijativu za formiranje Koordinacionog tela za borbu protiv vršnjačkog nasilja. Cilj nam je da pre svega preventivno delujemo i da predupredimo nasilje među decom i da istovremeno radimo na povećanju stepena poverenja između institucija, s jedne strane i dece, s druge strane. Izazovi u odrastanju dece i njihovom sazrevanju su svuda prisutni i mi zato moramo biti budni u svakom trenutku iskazujući pri tom i brigu o njima – istakao je Bratislav Petrović, predsednik vlasotinačke opštine.

  • Predsednica Udruženja ,,Bezbedno dete”, Jelena Đokić, istakla je posebno da postoji nasilje i da je sve više zastupljeno sajber nasilje na koje posebno treba staviti akcenat:
  • Nisu toliko važni brojni slučjevi nasilja, već kako i šta kao društvo činimo u tim i takvim situacijama kako bi se iskorenilo nepoželjno ponašanje i smanjila stopa nasilja -.
    Na jednoj od narednih sednica vlasotinačkog lokalnog parlamenta biće doneta odluka o formiranju Koordinacionog tela.
  • Naš cilj je da Vlasotince postane centar u prevenciji nasilja juga Srbije i da Vlasotince bude primer svim gradovima i opštinama. Mi u Vlasotincu godinama nailazimo na dobar prijem i saradnju za sve aktivnosti koje se tiču bezbednosti dece i baš zbog toga hoćemo da pokažemo kako jedna mala sredina može da utiče na mnogo veću sredinu – rekao je Igor Jurić, koji je sa svojim timom održao dve radionice za učenike osnovnog školskog obrazovanja, kao i vlasotinačke srednjoškolce na kojima je bilo reči o bezbednosti dece i nasilja..

Antrafila
Preventivno delovanje
FONDACIJA ,,TIJNA JURIĆ”
Fondacija ,,Tijana Jurić” osnovana je 2.juna 2015.godine u Subotici, angažovanjem Igora Jurića, oca nesrećno nastradale malene Tijane. Fondacija je osnovana sa zadatkom da preventivnim delovanjem i edukacijama poboljša bezbednost dece i sačuva uspomene na Tijanin tragično ugašeni život. I tako prvi korak u započetoj borbi za veću bezbednost ostvren je u julu iste godine izmenom Zakona o policiji, nazvan kao ,,Tijanin zakon”.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare