„Oko sokolovo“ od narednog meseca u Nišu?

NIŠ

Skupština grada Niša usvojila Odluku o upravljanju javnim parkiralištima, koja će omogućiti uvodjenja sistema „Oko sokolovo“ i na ulicama Niša.Sistem nije konkretno pomenut u odluci, ali  je predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić rekao da najznačajnija novina koju Odluka donosi jeste uvodjenje sistema „Oko sokolovo“.

Dejan Dimitrijević, direktor JKP „Parking servis“  je  rekao da će se uvodjenjem „inovativnih inforamciono-komunikacinioh tehnologija“ koje omogućavaju kontrolu parkiranja, kontrola obavljati po pravilu elektronskim putem, a samo u izuzetnim slučajevima „od strane kontrolora“ preduzeća.

                     U obrazloženju Odluke se navodi da će Komunalna milicija obavljati audio i video snimanje javnog mesta korišćenjem „opreme za video akustičke snimke i fotografisanje“ i vozila sa „uredjajima za snimanje“.

                     Poslanik odborničke grupe “Niš moj grad” Miodrag Stanković pak smatra da je ovakav sistem nepotreban.

                       “Mislim da je to užasno skandalozna odluka i bićemo protiv toga. Mislimo da je to dodatno opterećenje za naše sugrađane. Cena parkinga je ozbiljno povećana, kao i cena svih poreza, struje itd. Umesto da pronađu lokaciju i obezbede parkirališta – a ja sam predlagao neka mesta, da bi mogao da se trajno reši problem – oni sada hoće da uvedu Oko sokolovo, da dodatno naše građane opterećuju. Od čega će narod da plaća? Smatramo da je to potpuno neodrživo”, kazao je Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare