“Oko sokolovo” će niškim ulicima biti i posle 21 sat ali i vikendom

NIŠ

 Broj nepropisnih parkiranja i zaustavljanja vozila na saobraćajnicama je smanjen otkako se na niškim ulicama nalazi vozilo sistema „Oko sokolovo“, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je najavila, kako bi se broj prekršaja još više smanjio, da će rad „Oka sokolovog“ biti promenjen i da će se ono duže nalaziti na ulicama grada. Prema njenim rečima „Oko sokolovo“ će umesto do 21 sat na ulicama biti do ponoći radnim danima, a  moguće je da gradom kruži i vikendom. Razlog za uvođenje novog „radnog vremena“  „Oka sokolovog“ je podatak da se nakon 21 sat kada vozilo više ne kontroliše nepravilno parkiranje dešavaju prekršaji.

                “Oko sokolovo” moraće da promeni radno vreme koje je do sada bilo do 21 sat uveče, pošto smo videli da se na ulicama mnogo toga dešava od 21 sat do ponoći. I naravno da radi vikendom. Jedino tada ćemo sa sigurnošću moći da kažemo da je red uspostavljen“, kazala je Sotirovski.

                 Ona je dodala da novac koji se naplati od vazača koji su napravili prekršaj direktno ide u budžet Grada Niša, ali i da je trenutno značajno smanjen broj prekršaja što ukazuje na to da se polako uvodi red u saobraćaju na gradskim ulicama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare