OK Radio o incidentima u kafeu

VRANJE

Redakcija OK Radija se ovom prilikom obraća javnosti sa apelom da se zaustavi nasilje i samovolja.

U četvrtak, u kasnim popodnevnim časovima dogodio se incident u kafeu “No Comment”,  koji se nalazi u zajedničkim prostorijama sa redakcijom OK Radija, u centru Vranja. Osoba sa kantom farbe na leđima ušla je u prostorije kafea, u vreme kada nije bilo gostiju. Uz pomoć prskalice ovo lice bezobzirno prska sve na šta naiđe.

Ovaj, na prvi pogled, bizaran incident, zapravo je samo nastavak prljave kampanje koji se vodi već neko vreme. Prethodio mu je vandalski napad pre mesec i po dana, kada su trojica maskiranih huligana tokom noći polupala veći deo stakala na izlogu kafea “No Comment”. Istraga povodom tog napada još uvek je u toku.

Najnoviji incident pokazuje da nasilnici svojom bahatošću i bezobzirnošću žele da stave do znanja da su iznad zakona i pravnog poretka Republije Srbije, ali i svih civilizacijskih normi. Neprikriveni vandalski čin zbog toga je izazov, ne samo za nas, već za čitav pravni sistem Republike Srbije.

Iza svega stoje nezakonite radnje čiji je cilj potencijalno ugrožavanje i uzurpacija imovine i poslovanja OK Radija i kafea “No Comment”. To dokazuju otvorene pretnje koje smo dobijali. U interesu istrage, detalje za sada nećemo objavljivati, ali želimo da naglasimo da to nećemo dozvoliti.

Sve činjenice i dokazi su prosleđeni istražnim organima i očekujemo da reaguju po zakonima Republike Srbije. Verujemo u pravni sistem i demokratski poredak i očekujemo da se nasilje, samovolja i bezakonje zaustave, a krivci primereno kazne.

Kako su u pitanje dovedeni i bezbednost novinara i ugrožavanje njihovog posla, očekujemo i adekvatnu reakciju kolega i čitave struke. Samo solidarnošću možemo zaštititi, pre svega sebe i svoju profesiju, a time i javni interes svih građana Republike Srbije.

Redakcija OK Radija Vranje

(FOTOGRAFIJE: Ok Radio)

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare