Ognjen Bidžić iz Vlasotinca šampion Srbije u boksu

VLASOTINCE

U večernjim satima, u nedelju, spuštena je zavesa na pojedino prvenstvo Srbije u boksu za 2023. godinu. Prvenstvo Srbije za omladince održano je od 6. do 9. aprila u sportskoj hali „Student“ u Valjevu. Na ovogodišnjem šampionatu takmičara je bilo iz 62 kluba sa teritorije Republike Srbije, a tokom četiri dana takmičenja viđena su 163 bokserska meča, koja je pratilo preko 500 ljubitelja plemenite veštine.
Bokserski klub „Arena“ iz Vlasotinca ostvario je dobre rezultate osvojivši ukupno tri medalje i to jednu zlatnu i dve bronzane. Osvajač zlatne medalje i novi vlasnik titule šampiona Srbije za 2023. godinu je Ognjen Bidžić iz Vlasotinca. Bronzane medalje pripale su Jovanu Dimitrijeviću i Luki Nikoliću, takođe, iz Vlasotince.

  • Zadovoljni smo rezultatima koje su naši takmičari postigli na ovom državnom prvenstvu, koje je najvišeg ranga u Srbiji. Ognjen Bidžić je tokom četiri dana borbi pobedio sve svoje protivnike i pokazao da je dominantan u svojoj kategoriji. On će ove godine bio na pripremama reprezentacije Srbije, tako da od selektora očekujemo poziv za prvenstvu Evrope – nada se Ivan Jović, prvi stručnjak vlasotinačkog BK ,,Arena”.
    Za razliku od Bidžića koji je pokazao svoju klasu, Jovan Dimitrijević koji je, takođe, član reprezentacije Srbije, na iznenađenje mnogih poznavaoce bokserske veštine nije uspeo da osvoji zlatno odličje.
  • Jovan Dimitrijević je u polufinalu prvenstva imao loš dan, slabije boksovao, pa je u polufinalu izgubio od osvajača zlatne medalje i reprezentativca Srbije Popovića iz Loznice. Dimitrijević je izgoreo u obećanju da će biti bolji od Popovića, pa je zanemario taktiku i srljao u borbu sa svojim protivnikom, što ga je koštalo izgubljenim mečom u podeljenoj odluci sudija koji su bodovale ovaj dvoboj – informisao nas je Ivan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ Vlasotince. (kraj) VS/LJS
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare