OFK Topličanin iz Prokuplja šampion

LESKOVAC-VRANJE-PROKUPLJE
Posle odigranih 30.kola u prvoj nedelji juna završena je prvenstvena sezona u zoni ,,Jug”. Bilo je određenih problema kod dva klupska kolektiva, tako da su iz takmičenja u toku prenstvene sezone istupile ekipe Poleta 1980 i Vranjske banje. Za svaku pohvalu je sportsko držanje ekipe trenera Moravca Orion Gorana Radević koji su se dostojanstveno borili do poslednjeg prvenstvenog kola, i ako su praktično iz lige ispali posle odigranog prvog dela prvenstva.
Šampionsku titulu osvojili su fudbaleri OFK Topličanina, i Prokupčani se posle jedne godine igranja u zonaškom stepenu takmičenja vraćaju na srpskoligaškom ,,Istoku”, gde će im se pridružiti i ekipa Timoka iz Zaječara koja je ispala iz Prve lige Srbije.
Interesantna je činjenica da su prvaci u sve četiri zone na terioriji FSRIS dojučerašnji srpskoligaši, a to su ekipe: Dunav iz Prahova,zona, ,,Istok” SFS Borac iz Paraćina, zona, ,,Zapad”, Car Konstantin, zona ,,Centar” i OFK Topličanin iz Prokuplja, zona, ,,Jug”.


Najbolje plasirana ekipa sa teritorije Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga je bojnička Pusta reka, koja je sezonu završila na trećem mestu, dok je Radan peti na tabeli. Fudbaleri Jablanice iz Medveđe gotovo čitavu sezonu igrali su dobro i zato ne čudi plasman u ,,zlatnoj” sredini tabele, baš kao i ekipe Jedinstva iz Gornjeg Stpopanja, koja je bez većih problema zadržala svoj zonaški status, dok su fudbaleri Plantaže iz Donjeg Stopanja strepeli za svoju sudbinu do same završnice prvenstvene sezone.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare