OEBS PREDSTAVIO IZVEŠTAJ O PRAVIMA ZAJEDNICA

PRIŠTINA

Misija OEBS-a na Kosovu predstaviće sutra u Prištini četvrto izdanje izveštaja o proceni prava zajednica predstavnicima domaćih institucija, civilnog društva i međunarodnih organizacija .

Izveštaj procenjuje napredak koji su postigle institucije na Kosovu u pogledu poštovanja Okvirne konvencije o pravima nacionalnih manjina Saveta Evrope https://rm.coe.int/CoERMPublicCommonSearchServices/DisplayDCTMContent?documentId=09000016800c131c u oblastima kao što su dijalog među zajednicama, bezbednost i pravosuđe, jezik, obrazovanje, povratak, kultura i mediji.

Izveštaj ukazuje da pored napretka koji je postignut u određenim oblastima, još puno toga treba da se uradi kako bi se zaštitila prava zajednica. Izveštaj takođe sadrži preporuke relevantnim institucijama kako da poboljšaju sprovođenje Okvirne konvencije.

Šef Misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Jean-Claude Schlumberger, šefica kancelarije Saveta Evrope u Prištini, Isabelle Servoz-Galluci i Valon Murtezaj, zamenika šefa kabineta pri kancelariji premijera otvoriće događaj, a nakon toga uslediće predstavljanje izveštaja nakon čega će predstavnici medija dobiti priliku da postave pitanja.

Predstavnici medija srdačno se pozivaju da prisustvuju uvodnom delu događaja u četvrtak, 17. decembra 2015. godine, u hotelu Emerald, u Prištini, sa početkom u 14.30.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare