OEBS donirao zaštitnu opremu zdravstvenim institucijama

LESKOVAC

Na molbu Saveta za bezbednost Grada Leskovca OEBS je donirao leskovačkoj Opštoj bolnici i Domu zdravlja 2000 zaštitnih maski i pari rukavica, 300 vizira, te po 500 sredstava za dezinfekciju ruku i prostorija, što je samo nastavak saradnje između ove dve institucije koja traje nekoliko godina unazad.

Andreo Oricio, koji rukovodi misijom OEBS, izrazio je žaljenje što u Leskovac dolazi u trenutku kada su okolnosti teške, ali i da mu je drago što može da pomogne u borbi protiv epidemije.

„Rado sam se odazvao molbi Saveta za bezbednost za pomoć i odvojili smo zaštitnu opremu, Nije mnogo, ali je značajno. Impresivni su rezultati koje je zdravstveni sistem Republike Srbije postigao, kao i svi direktni učesnici u krizi izazvanoj epidemijom: policajci, medicinsko osoblje, prodavci… Moram da pohvalim način na koji je Vlada Republike Srbije stavila čitavu situaciju pod kontrolu i pokazala da je čitav sistem dorastao zadatku, a nekad je i prevazišao očekivanja.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović je naglasio da je pomoć dobrodošla upravo u trenutku kada se i ambasadorova domovina Italija bori sa posledicama epidemije.

„Epidemija virusa korona na sreću jenjava u gradu Leskovcu, ali i dalje moramo poštovati mere predostrožnosti, jer nas nepažnja i nenošnje opreme može mnogo koštati. Stoga nam je ova donacija i više nego dobrodošla.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare