Održani izbori u 11 mesnih zajednica opštine Bujanovac

BUJANOVAC

 

Od 27 mesnih zajednica (MZ) u opštini Bujanovac, izbori za Savet MZ prošle nedelje su održani u Bujanovcu, Spančevcu, Klinovcu, Muhovcu, Jablanici, Ljiljancu, Karadniku, Turiji, Končulju, Breznici i Rakovcu, a 24. marta će, pored ostalih, glasati meštani Velikog Trnovca i Klenika, rekao je za JUGPress sekretar Skupštine opštine Bujanovac, Selami Mustafa.

Političke stranke su, za razliku od prethodnih izbornih ciklusa, zainteresovane za obezbeđivanje većine u savetima mesnih zajednica, pa su mobilisani glasači što se odrazilo na izlasnost, posebno u MZ Bujanovac, gde je na nedeljne izbore izašlo više od 900 glasača.

U najvećoj mesnoj zajednici u opštini, o čemu je JUGPress već pisao, Srpska napredna stranka (SNS) je poražena i neće imati svoje predstavnike u savetu, ali su, po nezvaničnim informacijama, naprednjaci osvojili većinu mesta u savetima ostalih „srpskih“ mesnih zajednica, osim u selu Ljiljance.

U MZ Rakovac SNS će imati 8 članova saveta od ukupno 11, a primat je ostvaren i u Spančevcu, Klinovcu, Karadniku i Jablanici.

Od albanskih partija najuspešnija je Partija za demokratsko delovanje (PDD), koja će u Savetu MZ Bujanovac, kako smo nezvanično saznali, imati svih 7 predstavnika, koliko je predviđeno mesta za članove iz albanske zajednice. Kandidati bliski PDD-u su u Bujanovcu osvojili više glasova od nezvaničnih kandidata Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija.

PDD, stranka predsednika opštine Šaipa Kamberija, osvojila je i većinu mesta u Savetu MZ Končulj – 8 od 11, kao i u selu Breznica.

Velika izlaznost se očekuje i na predstojećim izborima u jednoj od najvećih mesnih zajednica – Velikom Trnovcu, za koje će najverovatnije biti štampano 1.500 glasačkih listića.

(Fotografija iz arhive JUGpressa)

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare