Održani Dani višnje u Radonjici

LESKOVAC

U selu Radonjica održana je sedma po redu manifestacija „Dani višnje“, gde se okupio veliki broj proizvođača ovog voća. Za sve njih je bilo organizovano predavanje Poljoprivredne stručne službe, ali i kulturno-umetnički program. Okupljenima se u ime lokalne samouprave obratio Žarko Bogatinović, član Gradskog veća, koji je rekao da Grad Leskovac želi da organizovanjem ovakvih manifestacija podrži poljoprivredne proizvođače u istrajnosti i njihovoj odluci da, uprkos problemima sa kojima se suočavaju, ne odustaju.

„Želimo da ih motivišemo da ostanu na selu, da u voćarstvu vide izvor svoje egzistencije. Ovom prilikom bih se i zahvalio onima koji su takvu odluku već doneli i koji svojim marljivim, predanim radom čine da selo živi. Grad Leskovac će i u budućnosti težiti da obezbedi sredstva za poljoprivredne proizvođače, a za te namene smo ove godine izdvojili 108,7 miliona dinara, sa tendencijom rasta iz godine u godinu, od toga 50 miliona dinara za poljoprivredne subvencije.“

Ovom prilikom nagrađeni su Aleksandar Đokić kao vlasnik najlepše višnje, koji je svoj poklon preusmerio mesnoj zajednici, Marko Ivanović za najveću površinu pod višnjom, Nenad Petrović je kao najmlađi učesnik, dok najbolji zasad pod višnjom ima Stefan Đorđević. Najlepši kolač od višnje je napravila Biljana Stamenković, a Stana Đokić je pobedila u takmičenju u brzom vađenju koštica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare