Nišliji Draganu Stojkoviću Piksiju Karađorđeva zvezda drugog stepena

NIŠ-BEOGRAD

Vidovdanski orden, Karađorđeve zvezde drugog stepena za naročite zasluge, koji se dodeljuje na Vidovdan ove godine se našao u rukama  selektora fudbalske reprezetnacije Srbije, Dragana Stojkovića Piksija koji je rođen u Nišu i svoje prve fudbalske bravure započeo u dresu FK „Radnički“ u svom rodnom gradu. Orden mu je uručio predsednik Aleksadar Vučić na svečanosti organizovanoj u Palati Srbije.

 “Odlikovanja su veoma često i izrazi podrške. U ovom trenutku, sa radošću želim da razumem, pa tako i prihvatam ovaj orden kao podršku celokupnoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije da nastavi dosadašnje uspehe i na narednom svetskom prvenstvu postigne najbolje rezultate”, kazao Piksi na svečanoj dodeli.

              “Borićemo se i dati sve od sebe da Srbija bude ponosna na nas, koji predstavljamo sportsku čast i takmičarsku istoriju jedne male, ali za sve nas najveće zemlje”, dodao je Dragan Stojković Piksi. 

              Selektor fudbalske reprezentacije Srbije se potom osvrnuo i na Svetsko prvenstvo koj će se održati naredne godine u Kataru.

             “Kao čovek koji je učestvovao u mnogim teškim utakmicama, uzeću tu slobodu da konstatujem da su ovo vremena jednog velikog i teškog svetskog istorijskog takmičenja, u kome Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno jaka, mudra i složna”, zaključio je Nišlija koji je ove godine na predlog dr Bobana Džunića, predsednika Skupštine grada Niša dobio i najvažnije gradsko priznanje , Nagrada „11.januar“.

             Značajno priznanje je pored Nišlije Dragana Stojkovića Piksija,  dobio još jedan trener sa juga Srbije – selektor košarkaša Svetislav Kari Pešić poreklom iz Pirota.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare