Održani “Dani jagode” u Karađorđevcu

LESKOVAC

Tradicionalna manifestacija „Dani jagode“ po deseti put je održana u Karađorđevcu sa ciljem promocije ovog voća koje se u našem kraju sadi i ubire na prostiru od oko 200 hektara. Manifestaciju je otvorila zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević ocenivši da su „Dani jagoda“ postali tradicija leskovačkog kraja.

„Okupili smo se kako bismo promovisali uzgoj i kvalitet roda jagode i još više je približili potrošačima. Nije slučajno to što smo danas baš ovde, u Karađorđevcu, jer ovo mesto predstavlja značajnu kariku u uzgoju ovog voća.“

Žarko Georgiev, član Saveta mesne zajednice Karađorđevac je kazao, pozdravio je prisutne i rekao da Karađorđevčani jagodu uzgajaju na oko 20 hektara površine.

„Iako pored velikih nedaća i vremenskih neprilika kao što je suša, meštani ovog sela se intenzivno bave proizvodnjom jagode i svake godine proširuju asortiman i zasade.“

Nagradu za najlepšu jagodu dobio je Zoran Jovanović, a za najveću površinu zasađenu ovim voćem Nine Krstić. Održano je i takmičenje u skidanju peteljki sa ploda jagoda, a najbrža je bila Danijela Mitrović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare