Održane sportske igre mladih u Surdulici


SURDULICA

          Surduličko gradsko šetalište bilo je juče preplavljeno malim SIMovcima. Njih oko 1000 bilo je na gradskom trgu spremno za nastupe u grupnim sportovima na određenim sportskim terenima širom varoši. Prelepa atmosfera na otvaranju i jedan prelep sportski dan u jednom medju 25 odabranih gradova Srbije za održavanje manifestacije sportskih igara mladih 2019.

Pod pokroviteljstvom Dunav osiguranja, SIM Srbije u organizaciji su još i sponzorskog pula: Kompanije Coca Cola, Banka Poštanska štedionica, Elektroprivreda Srbije, Telekom Srbija – MTS i Podravka Srbija.

       – Atmosferu uoči svečane ceremonije otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u ovoj maloj opštini velikog srca dodatno su zagrejali Haos animatori uz koje je đuskala cela Surdulica! Kada bi postojao merač pozitivne energije, sigurni smo da bi najveće vrednosti bile zabeležene upravo u ovom delu Srbije! Stvarno je bilo divno probuditi se u Surdulici i provesti dan sa fenomenalnim ljudima koji tamo žive! – rečeno je u tekstu organizatora na zvaničnom sajtu SIM-a.

Pre početka igara među gostima na ceremoniji otvaranja bili su prisutni Novica Tončev, narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Surdulica, Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica, Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Nebojša Arsić opštinski većnik zadužen za sport, Vladica Nestorović, predsednik Sportskog saveza opštine Surdulica, David Milić, generalni sekretar Sportskog saveza opštine Surdulica, Zorica Mijatović,  sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Marija Mihajlović, asistentkinja predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Miroslav Spasić koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Pčinjski okrug.

       – Ovo je praznik za naš grad, videli ste koliko je dece i omladine došlo na trg na otvaranje i koliko njih učestvuje u današnjim igrama. Videli smo osmehe na njihovim licima, pa nam to govori da smo onda i mi odrasli, mi roditelji i mi političari u tom slučaju više nego srećni. Hvala Sportskim igrama mladih Srbije što su izabrali i nas da budemo deo Igara i pre svega da usrećimo decu Surdilice – rekao je Novica Tončev.

– Kao lokalna samouprava na vreme smo shvatili da je ulaganje u sport zapravo ulaganje u budućnost i zdravlje naše dece. Ubeđena sam da će, ne samo danas nego i u svim budućim danima, upravo sa sportskih terena Surdulice, koja je rasadnik talentovane dece, poteći neki novi uspešni sportisti i da će oni potom na nekim novim terenima širom planete braniti boje svoje opštine i čitave Srbije – istakla je u obraćanju Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica

Nakon ceremonije otvaranja igara uz baklju, vatromet i fanfare, učesnici igara su se uputili ka svojim odredištima – sportskim terenima, na početnu stanicu puta ka medaljama i finalima u Beogradu i Splitu.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare