Održana svečanost ,,Učenici Svetom Savi u čast“

VRANJE

Program ,,Svetosavske nedelje” nastavljen je svečanošću ,,Učenici Svetom Savi u čast“ u Pozorištu ,,Bora Stanković“, na kojoj su dodeljene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola, najboljim recitatorima i autorima likovnih i literarnih radova, saopšteno je na sajtu Grada Vranja.

 Priznanja najboljim učenicima uručila je članica Privremenog organa Grada Vranja Zorica Jović.

,,Nastavnicima poručujem da je potrebno da nastave da marljivo rade, jer obrazovanje je temelj svakog društva. Draga deco, učite, radite, gradite, znanje je najveće bogatstvo koje vam niko ne može oduzeti. Čuvajte svoje porodice, nastavnike, učitelje, profesore, čuvajte svoj grad. Lokalna samouprava je uvek bila tu da podrži obrazovanje, kako u pogledu infrastrukturnih radova, tako i u svim ostalim segmentima koji se tiču direktne podrške učenicima, kako osnovnih, tako i srednjih škola. Tako će biti i u budućem periodu. Čestitam svim dobitnicima na osvojenim nagradama, sa željom da se rukovodite porukama Svetog Save i da ove nagrade budu samo jedan rezultat u nizu“, rekla je Jović.

Na svečanosti je promovisan list ,,Srećni dani“  i održan prigodan program u izvođenju učenika OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“.

Večeras od  19 časova  u Pozorištu ,,Bora Stanković“ biće održana Svetosavska akademija na kojoj će biti uručene nagrade ,,Sveti Sava“ za 2023. godinu.(kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare