Održana sednica Skupštine u Vlasotincu

VLASOTINCE


Danas u popodnevnim satima u bioskopskoj sali Kulturnog centra održana je 11.sednica Skupštine opštine Vlasotince, na kojoj je od 45 prisustvovalo 38 odbornika, koji su razmatrali samo četiri tačke dnevnog reda.
Većinom glasova prisutnih odbornika usvojen je Poslovnik o izmeni i dopuni Poslovnika Skupštine opštine Vlasotince. Izvršene su izmene i dopune u delu čl. 191, čl,192. i čl. 193.
Odbornici su usvojili i Odluku o razrešenju i imenovanju članova i zamenika Opštinske Izborne komisije opštine Vlasotince u stalnom sastavu.
Opozicioni odbornik Dragan Jović iz GG Dr.Spasić i Ivana Stanojević, sekretar Skupštine opštine Vlasotince imali su dijametralno suprotna mišljenja za funkciju VD direktora JKP ,Vodovod” diplomiranog fiziko hemičara Zvonka Ilića.

  • Priznajte da ste pogrešili i da ste time i prekršili zakon, Možete da tumačite kako hoćete kada je u pitanju sporni rok. Zakon o javnim preduzećima od čl.41. do 45.propisuje sam postupak izbora direktora preduzeća.U čl. 45, stav 1. piše da da javni konkurs iz stava 1. ovog člana raspisuje se u roku od 30 dana kada je komisija utvrdila da nijedan kandidat ne ispunjava uslove raspisanog konkursa –
    Bez obzira na sva osporavanja odbornika Dragana Jovića, odbornici su većinom glasova doneli Odluku o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JKP ,,Vodovod”, čiji je osnivač opština Vlasotince. Tako će funkciju VD direktora JKP ,,Vodovod”, Vlasotince do izbora direktora po konkursu i dalje vršiti Zvonko Ilić, koji je imenovan za vršioca dužnosti JKP ,,Vodovod” do imenovanja direktora po sprovedenom javnom konkursu, rešenjem Skupštine opštine Vlasotince 01 broj 06-45-14/2021 od 21.05.2021.godine.
    Opština Vlasotince je Odlukom o budžetu opredelila sredstva za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, tako da je prisutna većina odbornika i usvojila Odluku o bespovratnom sufinanasiranju aktivnosti i inevesticionom održavanju i unapređenju energetskih svojstava stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare