Održana sednica Saveta za razvoj grada

LESKOVAC

U sali Skupštine grada Leskovca održana je 37. sednica Saveta za razvoj grada kojoj su uz članove saveta prisustvovali i lokalni privredici i preduzetnici.

Na sednici je usvojen finalni evaluacioni izveštaj BFC SEE sertifikata od strane NALED-a, u okviru koje je konstatovano da je od 10, Leskovac ispunio 6 kriterijuma sa 100%, i po četvrti put dobili sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju sa 96,33% ispunjenosti kriterijuma. Usvojena je i odluka o lokalnim komunalnim taksama, kao i aktivnosti i dinamike rada Saveta i formiranje grupe za izmenu Poslovnika o radu Saveta.

Zoran Dimitrijević, član Saveta, istakao je timski rad predstavnika grada na stvaranju privrednog ambijenta, stalan, kontinuiran rad, stalne promene u timu, uključujući i davanje prilike mladim obrazovanim ljudima da iskažu svoje znanje, energiju.

„Pohvalio bih i stalan obilazak privrednika na terenu od najmanje zanatske radnje, što je podjednako važno kao i veliki privredni subjekat. Svima je poklonjena pažnja, pomoć, za još bolji rad. Tim koji danas vodi ovaj grad je najuspešniji, sa svim odlikama evropskog grada, sa dobrom praksom i privrednim okruženjem, i zato mi je zadovoljstvo da iskustvom i znanjem podržim ovaj tim, i pozivam sve vas da damo doprinos u stvaranju još boljeg privrednog ambijenta.“

Na današnjoj, kao ni na ranijim sednicama i skupšovima na kojima se pominje sertifikat NALED-a, nije rečeno koliko se ovoj alijansi plaća iz budžeta grada Leskovca na ime članarine na mesečnom i godišnjem nivou.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare