Održana promocija romana “Zero” u Nišu

NIŠ

Promocija romana “Zero”, autora Dragana Drobnjaka, održana je večeras u Maloj Sali Niškog kulturnog centra.

Roman “Zero” donosi priču o lutanju u potrazi za identitetom, ljubavlju, porocima i borbi sa sobom, navodi čitaoca na brojna razmišljanja, terajući ga da se zagleda duboko u sebe.

“Intelekt i neprevaziđana istrajnost, naizgled ekscentričnog covjeka, nemirni i nezavisni duh, spasiće glavnog junaka samokažnjavanja, propsati i borbe sa ličnim demonima. Britkim jezikom, kratkim ali suštinskim rečenicama, ne libeći se da stvari nazove pravim imenom, ne birajući ulogu pozitivca, sažimajući godine, niže redove izgubljenih i proživljenih dana… Sve je ZERO ili je ZERO u svemu”, navodi se u opisu romana.

Velibor Petković, pisac, novinar i asistent na Filozofskom fakultetu u Nišu, bio je zadužen za književnu kritiku, a recenziju je radio srpski pisac iz Boke Kotorske, Nikola Mailović.

Autor ovog romana, Dragan Drobnjak, rođen je 11. oktobra 1976. godine u Doboju. Objavio je roman “Ovo, ono i božuri” 2001. godine i koautorske zbirke “Muva u krugu” sa Čedoirom Ašaninom i “MaskeMbal” sa Sašom Todorovićem. Poeziju i prozu objavljuje u novinama, zbornicima i časopisima. Odlomci proze objavljeni su mu na češkom i makedonskom jeziku. Diplomirao je na Departmanu za srbistiku, na Filozofskom fakultetu u Nišu. Živi na relaciji Pavino Polje – Niš – Boka Kotorska.

Ovom promocijom je završen tribinski program NKC-a za ovu godinu, ostali programi NKC-još traju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare