Konstantin Panić iz Prokuplja zaigraće sa crveno-belima

NIŠ-PROKUPLJE

Konstantinu Paniću iz Prokuplja ispunila se želja koju imaju mnogi dečaci, potpisao je profesionalni ugovor sa “Crvenom zvezdom”. Rođen je 2007. godine, a igra na poziciji krilnog napadača.

Fudbalom je počeo da se bavi sa pet godina u FK “Topličanin”, a talenat je nasledio od oca Zorana, koji je takođe igrao u tom klubu, te ga je često vodio na treninge i podučavao.

Sa sedam godina Konstantin je prešao u “Radnički” iz Niša, gde je brzo primećen i proglašen fenomenom i naslednikom selektora naše reprezenstacije Dragana Stojkovića Piksija. Posle toga se preselio u Novi Sad, gde je upisao fudbalsku školu “Siniša Mihajlović”.

Posle par meseci, 2015. godine, selektira ga Crvena zvezda, a posle par meseci i FK “Vojvodina”. Zbog toga što nije imao dovoljno godina u “Vojvodini je igrao za stariju generaciju, a u “Zvezdi” sa svojim vršnjacima.

Ranijih godina kao “Zvezdin” igrač, proglašen je za najboljeg igrača turnira u Zrenjaninu, kao i na međunarodnom turniru u Bugarskoj, gde je njegov tim ubedljivo pobedio sa rezulatom 5:0, pišu Topličke vesti.

Osim Konstantina, profesionalne ugovore sa “Zvezdom” potpisalo je još 10 talentovanih dečaka.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović čestitao je roditeljima dečaka, zahvalio im se za trud koji su uložili u njih. ali im i skrenuo pažnju da ne treba zbog fudbala da zapostave svoje školovanje.

“Danas za dečake počinje nešto veoma teško, ali lepo. Želim vam da u životu potpišete još mnogo ugovora, a sve će to zavisiti samo od vas, vašeg napora i toga kako ćete da pristupite obavezama. Rad i zalaganje će rezultirati uspehom, a očekujem vas brzo i u prvom timu “Crvene zvezde”, jer to je naš cilj. Ovo znanje koje se stiče u našoj Omladinskoj školi, najboljoj u Srbiji, svima omogućava da jednog dana igraju fudbal na visokom nivou”, zaključio je Mijailović.

Jovana Stošić

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare