Održana osamdeset sedma sednica Gradskog veća

LESKOVAC

Dnevni red sa 44 tačaka su imali članovi Gradskog veća grada Leskovca na svojoj 87. sednici.

Oni su podržali i predloge ugovora koji će biti sklopljeni između grada Leskovca i pojedinih javnih preduzeća za 2019. godinu.

Tako će se sklopiti ugovor sa JP „Urbanizam i izgradnja Leskovac“ kojim će se urediti međusobna prava i obaveze u izvršenju poslova ovog preduzeća. JKP „Komunalac“ će dobiti obavezu održavanja javnih zelenih površina na teritoriji grada Leskovca (osim teritorije Grdelice i Predejane), zatim održavanja čistoće na površinama javen namene na teritoriji Leskovca i Vučja, održavanja horizontalne signalizacije, potkresivanja grana drveća koje se nalazi na putu, košenje trave na putu, čišćenje i uređenje jarkova puta na teritoriji grada Leskovca (osim teritorije Grdelice i Predejane) čišćenja snega i leda sa površine javne namene osim kolovoza puta, održavanje zoohigijene i održavanja javnih toaleta.

JKP „Grdelica“ u 2019. godini održavaće javne zelene površine, javne česme, fontane i ulične slivnike u naseljenim mestima Grdelica i Predejane, kao i čistoću na površinama javne namene u ovim mestima, te potkresanje grana drveća koje se nalazi na putu, košenja trave na putu, češćenje i uređenje jarkova puta, čišćenja snega i leda sa površina javne namene i kolovoza puta. Održavaće i terene za male sportove i mobilijare na teritoriji Grada Leskovca. JKP „Grdelica“ će se baviti i proizvodnjom i isporukom cvetnog sadnog materijala.

JKP „Vodovod“ po ugovoru sa Gradom Leskovcem će održavati javne česme i fontane na teritoriji Leskovca i Vučja, dok će na terittoriji grada Leskovca održavati ulične slivnike i podvožnjak.

Osvojeni su i planovi poslovanja za 2019. godinu JP „Urbanizam i izgradnja Leskovac“, JKP „Komunalac“, JKP „Grdelica“,  JKP „Vodovod“, JKP „Toplana“, JP „Gradska autobuska stanica“, JP „Dom“ i JP „Pijaca“.

Usvojen je i predlog javnih nabavki za 2019. godinu koji je odrazložio šef Odelenja za javne nabavke Zoran Novaković.

„Naš predlog je sačinjen na osnovu skeniranih potreba svih organa grad, ali i drugih korisnika budžetskih sredstava kao što su Povereništvo za izbeglice i migracije, Jedinica za inplementaciju projekata pripreme i proširenje kanalizacione mreže, osnovne i srednje škole za nabavku ogrevnog drveta i troškove električne energije centralizovano, odnosno zajedničke nabavke. Ukupno ima 209 javnih nabavki, 145 će raditi Odelenje za javne nabavke, 64 Direkcija putem ovlašćenja. Procenjena vrednost svih javnih nabavki iznosi nešto preko 2,179 milijardi dinara. Od toga na dobra (električna energija, ogrevno drvo, molersko-farbarski materijal, elektromaterijal…) ide 82,5 miliona, na usluge skoro 400,5 miliona i radove nepunih 1,7 milijardi dinara.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare