Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije

VRANJE

U Vranju je u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, održana javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije.

Javna rasprava do sada je, osim u Vranju, održana u još šest gradova u Srbiji, u  Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu i Novom Pazaru.

Podrška i angažovanje na polju zaštite od svih vidova diskriminacije prioritetni su zadaci Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva, rekao je državni sekretar Zoran Antić.

,,Sa velikom pažnjom i angažovanjem najeminentnijih stručnjaka iz ove oblasti pristupili smo izradi Nacrta zakona, koji danas predstavljamo. Priprema izmena i dopuna Zakona o zabrani diskriminacije obavljena je u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti“, istakao je Antić.

Pomoćnica ministra Nina Mitić je naglasila da je jedan od ciljeva donošenja ovog zakona jačanje uloge i položaja Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

,,Osnaživanje poverenika trebalo bi da omogući efikasniji odgovor na slučajeve diskriminacije i da smanji broj ovakvih pojava u društvu“:

U cilju izrade što uspešnije verzije Nacrta, ona je pozvala sve prisutne da daju svoje predloge i sugestije.

O tehničkim detaljima govorio je Dragan Knežević viši savetnik u ministarstvu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare