Održan žreb za nacionalni kup za košarkašice “Milan Ciga Vasojević” koji se održava u Nišu

NIŠ

U Nišu je obavljen žreb za završni turnir nacionalnog Kupa za košarkašice “Milan Ciga Vasojević”, koji se 11. i 12. marta , održava u niškoj dvorani „Čair“.                               

U prvom polufinalu u petak 11. marta od 16 časova sastaju se Kraljevo i Crvena zvezda mts, a od 18.30 časova Art Basket i Vojvodina 021. Finale je zakazano za subotu 12. mart u 18.30 časova.

                               

Polufinalne parove su izvukle gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i naše nekadašnje reprezentativke Zorica Tadić, Vesna Žugić i Marina Milojević.

                              “ Ove godine Niš je domaćin dva kupa. Pre par nedelja položili smo težak ispit dobrog domaćina i uspešnog organizatora Kupa Radivoj Korać. Pred nama je drugi nacionalni kup, ovog puta u ženskoj košarci, koji nosi ime proslavljenog trenera Milana Cige Vasojevića koji je imao i mnogo prijatelja u Nišu. Uverena sam da ćemo biti uspešni domaćini najboljim košarkašicama i zahvaljujem Košarkaškom savezu Srbije na ukazanom poverenju u godini kada naš grad obeležava 75 uspešnih godina bavljenja košarkom. Uverena sam da ćemo potvrditi ono što smo mnogo godina unazad pokazali, da naš „Čair“ jeste sinonim za košarku”, kazala  je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                           Naše košarkašice su šampionke Evrope, već su se plasirale na Svetsko prvenstvo i neka ovog takmičenje u Nišu bude početak njihovih novih uspeha, dodala je Sotirovski.

                           “Svojim prisustvom danas veliku važnost ovog takmičenja potvrđuje i naša proslavljena reprezentativka i potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković. Dobrodošli u Niš, zahvaljujem što ste danas ovde… Naravno, Nišu pripada još jedno važno priznanje – prvi put žreb za jedno veliko takmičenje održava se van Beograda, odnosno u Nišu. Crvenoj zvezdi, Art Basketu, Kraljevu i Vojvodini 021 čestitam na plasmanu na završni turnir, želim im da se u našem gradu osećaju dobro i da znaju da su među svojima, Volela bih da vaša igra bude motiv za mnoge devojčice da se opredele za košarku. Pozivam ljubitelje košarke da u petak i subotu uživaju u borbama za osvajanje trofeja u važnom domaćem takmičenju. Klubovima želim uspeh i najbolji neka osvoji trofej”, poručila je gradonačelnica Niša.

                  Prisutnima se obratio I potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.

                 “ Polaskan sam ovim brojem prisutnih, što su predstavnici klubova danas sa nama, kao i naše bivše proslavljene reprezentativke koje će učestvovati u žrebu. Naravno, kada date sebi motiv da vam je košarka cilj a ne sredstvo, onda možete da postignete uspehe. Gradonačelnica vam je poželela da se lepo provedete ovde, videćete da Niš ima neku svoju dušu. Svima želim da uživaju u košarkaškim predstavama, a kao što je rekla gradonačelnica, najbolji neka pobedi”, rekao je Projović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare