Održan skup podrške srpskom narodu i crkvi u Crnoj Gori

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

U dvorištu leskovačke saborne crkve funkcioneri i aktivisti Dveri i građani danas su održali skup podrške srpskom narodu i crkvi u Crnoj Gori.

Simboličnim činom paljenja sveća u minut do dvanaest dajemo do znanja da je poslednji čas da se ukaže na tešku situaciju koja je u Crnoj Gori izazvana donošenjem zakona koji je ne samo antireligijski već i antisrpski, rekao je član Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri Predrag Mitrović.

On je rekao i da ovaj zakon može da bude upozorenje da se nešto slično, a na štetu SPC , sprema i na Kosovu i Metohiji i da može da se dogodi i u Makedoniji.

Mitrović je rekao da se isto ponašao i Alojz Stepinac u Hrvatskoj u vreme Drugog svetskog rata, koji je priznavao da postoje Srbi ali ne i Srpska pravoslavna crkva.

Današnjim okupljanjem Dveri žele da pokažu da i u Leskovcu postoji neko ko misli na svoju braću u Crnoj Gori, rekao je Mitrović i izrazio očekivanje da će leskovačko sveštenstvo uskoro organizovati veliku litiju podrške kako bi svi građani mogli da u njoj iskažu svoju solidarnost.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare