Održan seminar za službena lica Srpske lige Istok

STARA PAZOVA-LESKOVAC-VRANJE-NIŠ

U Kući fudbala Fudbalskog saveza Srbije,  u Sportskom centru u Staroj Pazovi,  održan je seminar za službena lica, odnosno za sudije i delegate Srpske lige grupa ,,Istok”.

Ovi seminari se po pravilu održavaju, dva puta u toku godine, i to pred početak jesenjeg i prolećnog dela prvenstvene sezone.
Delegati-posmatrači od strane komesara za takmičenje Srpske lige ,,Istok”, Dušana Milića upozoreni su da na utakmice ne mogu i ne smeju da putuju zajedno sa sudijskom ekipom, i da moraju na vreme obaveste komesara ukoliko nisu u mogućnosti da se pojave na meču za koji su delegirani.


” Ako jesenas nije bilo problema, to ne znači da će i proleće biti kao jesenji deo. Biće izuzetno teško, i zato apelujem na sve da zajedničkim snagama obavimo posao kako treba i u korist fudbalskog sporta” rekao je delegatima Dušan Milić, koji je komesar za takmičenje ispred FSRIS na srpskoligaškom ,,Istoku”.
Prvi operativac FSRIS, generalni sekretar Hadži Ivan Đorđević, takođe je, govorio o teškom i neizvesnom proleću, jer mnogo je ekipa sa teritorije FSRIS u opasnosti od ispadanja u ligama gde igraju, što neposredno nosi i obrise neizvesnosti u krajnji ishod samog plasmana klubova sa teritorije FSRIS.

Jer, pod nogama gori Radničkom iz Pirota, Temniću 1924 iz Varvarina, kao i Jagodini, i svako ispadanje iz lige ima direktne implikcije i na plasmane klubova na srpskoligaškom ,,Istoku”, kada je u pitanje napuštanje takmičenja u ovom rangu.
” Obaveza delegata je da se striktno drže propisa kada je u pitanju organizacija same utakmice, da vode računa, posebno, ko sme da sedi na klupi za službena lica klubova, kao i na sam restriktivni prostor, a da se posebna pažnja usmeri na ispravnost potrebne dokumentacije, jer nam je izuzetno stalo do pune i prave istine i to sa svake odigrane utakmice. Već je rečeno, da proleće nosi mnogo više neizvesnosti i žestine, očekujem od delegate punu mobilnost u svakom pogledu, da pomognu, da se sudijskoj ekipi omogući, bez mešanje u suđenje, bezbednost u svakom pogledu. Uostalom, svi smo na istom zadatku za dobrobit fudbala – poručio je Hadži Ivan Đorđević, generalni sekretar FSRIS.


Na pitanje delegata, šta je preduzeto u vezi nenaplaćenih potraživanja službenih lica od strane jednog broja klubova još iz jesenje sezone, komesar za takmičenje Dušan Milić i generalni sekretar Hadži Ivan Đorđević rekli su da su preduzete mere suspenzije klubova koji nisu i isplatili te troškove i da oni ne mogu započeti sa igranjem utakmica  u prolećnoj sezoni, pošto se nalaze pod suspenzijom.
Na zajedničkom sastanku sudija, delegata, na kraju seminara, obratio se prvi čovek sudijske organizacije FS Srbije Milan Karadžić:
” Iskusniji ste za godinu dana i verujem da možete svoj posao uradite kako treba u nastavku prolećne fudbalske sezone, bez obzira na činjenicu, da je, proleće, mnogo teže i neizvesnije u svakom pogledu. Stojim svima vama na raspolaganju i možete uvek da pozovete kada smatrate da za tako nešto ima potrebe, a sve u želji i nadi da bi smo posao obavili na pravi način” , poručio je Karadžić koji je iskoristio priliku da čestita uspešno položen seminar svim sudijama i delegatima Srpske lige ,,Istok”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare