Održan Sajam obrazovanja

NIŠ

U Oficirskom domu danas je održan Sajam obrazovanja, tradicionalna manifestacija koju organizuje niška filijala Nacionalne službe zapošljavanja uz podršku grada Niša. Sajam je održan dan nakon juče održanog Sajma zapošljavanja, kako bi učenici mogli da steknu uvid koja su to najtraženija zanimanja sada I ubuduće, I na taj način olakšalo srednje škole, odnosno visokoškolske ustanove.

Osmaci i svršeni srednjoškolci mogli su da se upoznaju sa ponudama srednji škola i fakulteta. Sajam obrazovanja obuhvatio jena jednom mestu  ponude I srednjih I visokoobrazovnih ustanova.

Predstavilo se 40 obrazovnih institucija, dvadeset srednjih I dvadeset viših škola I fakulteta.

“ Ponuda je više nego kvalitetna , a ono što je važnije od kvaliteta ponude je činjenica da će mladi imati pravu priliku da se pravovremeno informišu šta svaka škola nudi, odnosno šta će svako buduće zanimanje I izbor za njih značiti “, kazala je Marina Kostić, gradski sekretar za obrazovanje.   

Veliki broj posetilaca, preko 2000 posetilaca, pre svega učenika iz prve ruke su se informisali o mogućnostima za svoje dalje školovanje.

Na tetitoriji filijale Niš najviše potražnje je za radnim mestima u oblasti auto industrije I tekstilne industrije, s obzirom da su poslednjih godina u Niš proizvodne pogone otvorile kompanije iz ovih oblasti,  objasnio je direktor niške filijale Nacionalne službe zapošljavanja Boban Matić. “ Sajam obrazovanja je projekcija budućnosti. Mi danas pokušavamo da kreiramo budućnost našeg grada I ovog dela Srbije kroz mogućnost upućivanja mladih ljudi prema onim zanimanjima koja su trenutno tražena I prema onim koji će možda biti perspektivnija u narednom periodu” rekao je Matić.

Otvaranju sajma prisustvovao je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je istakao da je zadatak svake ozbiljne lokalne samouprave da pomaže mlade ljude i logistički kada je u pitanju njihovo stručno osposobljavanje za buduća zanimanja.

Svi zainteresovani su se upozanali sa istorijom ustanova ,ali i sa programom  rada i mogućnostima koje nude.

Kako je rečeno danas veliku pomoć u izboru zanimanja a samim tim I daljeg školovanja pruža Nacionalna služba za zapošljavanje koja na vom sajtu ima uputstva “ o planiranju karijere”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare