Klinički centar Niš organizuje besplatne mamografske preglede

NIŠ

Sve zainteresovane Nišlijke, starosti od 50 do 69 godina, od sutra pa sve do 7. maja, imaće mogućnost, da bez obzira na status zdravstvenog osiguranja, u specijalističkim ambulantama Centra za radiologiju KC Niš, potpuno besplatno obave mamografske preglede i na taj način, zahvaljujući inicijativi Uprave ove zdravstvene ustanove i Ministarstva zdravlja, provere svoj opšte zdravstveno stanje.

Pored statičnog aparata za mamografiju niškog Kliničkog centra, pregledi će se obavljati i na mobilnom Mamografu, koji se nalazi u krugu starog dela KC Niš.

Prema rečima nadležnih, pacijentkinje će moći da obave ovu vrstu skrining testiranja i bez zdravstvene knjižice, ali je potrebno da kod sebe imaju neki lični dokument i da prilikom zakazivanja ostave svoj kontakt telefon.

“Ovim putem pozivamo sve naše sugrađanke, starosti između 50 i 69 godina, da već od sutra, 25. aprila dođu u Klinički centar, na šalter za zakazivanje ultrazvučnih pregleda, u starom delu Centra za radiologiju i da u najkraćem mogućem roku, ukoliko to ne bude ilo moguće odmah, obave mamografski pregled, a kod onih kod kojih budu indikovane promene, naši specijalisti radiće i dodatne pretrage, izjavio je prof. dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš.- S’obzirom na to da je „tehnička“ propusna moć samog aparata 20 pregleda u toku dana, a pregledi će biti obavljani od 8 pa sve do 20 časova uveče, sem nedelje i prvomajskih praznika, cilj nam je da za ovih desetak dana pregledamo sve žene koje su bile na listi čekanja, a kojima su pregledi zakazivani najkasnije tri nedelje od datuma zakazivanja, dodao je prof. Radovanović.

Kako je planirano, pregledi će u niškom Kliničkom centru trajati od 25. aprila do 7. maja, nakon čega će mobilni mamograf ove zdravstvene ustanove, na inicijativu KC Niš i Ministarstva zdravlja, biti premešten u drugim zdravstvenim centrima u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare