Održan osamnaesti „IPPON KUP“ u Leskovcu

U hali Sportsko rekreativnog centra „Dubočica“ održan osamnaesti međunarodni karate turnir „IPPON KUP“. Učestvovalo je više od 40 ekipa, sa oko 700 karatista iz Bugarske, Makedonije, Srbije i Crne Gore. Takmičari su nastupili u katama i borbama, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Najuspešnijima su dodeljene diplome, medalje i pehari.

Ovogodišnji turnir otvorila je Brankica Stamenković, gradski većnik zadužen za obrazovanje, sport i omladinu, koja je u ime gradonačelnika i lokalne samouprave pozdravila domaćine ove međunarodne manifestacije.

„Svaka manifestacija koja traje dugi niz godina, a ova postaje punoletna, stvara bazu, ne samo sportskih rezultata i talenata, već gradi i prijatelje među takmičarima iz regiona. Dokaz za to je i više od 700 takmičara koji danas učestvuju. Karate sport je veoma interaktivan, iziskuje samodisciplinu, razvija koncentraciju i svest i bazira se na vrednostima kojima svi težimo, a to su uzajamno poštovanje, iskrenost i pozitivno razmišljanje“ poručila je Stamenkovićeva.

Turnir je organizovao karate klub „IPPON“ iz Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare