Održan humanitarni gejming turnir za sestre Bašović

NIŠ

Na gejming turniru održanom proteklog vikenda na Univerzitetu Metropolitan, snage su odmerili brojni ljubitelji video igara koji su se takmičili u igranju dve igre CS: GO i Rocket league. Turnir je imao i humanitarnu komponentu, a novac je sakupljan za lečenje srednjoškolki Natalije i Ive Bašović koje boluju od Fridrajhove ataksije.     

Na turniru je sakupljeno  17.600 dinara koji je uplaćen na račun sestara Bašović inače učenica ETŠ “Mija Stanimirović”, ali nedostaje još par hiljada evra, te njihovi drugari mole sve ljude dobrog srca da pošalju SMS poruku sadržine 718  na 3030 ili doniraju novac na dinarski 160-555296-66 ili devizni račun: 00-540-0004272.5

      Na turniru je učestvovalo ukupno 88 takmičara koji, osim što su zaljubljenici u video igrice imaju i veliko srce i mada još mladi znaju da humanost najvrednija osobina koju čovek nosi u svom srcu. Oni su to pokazali na najbolji način jer žele da pomognu svojim drugaricama da nastave lečenje.

     Sestre Bašović boluju od Fridrihove ataksije, genetske bolesti koja pogađa nervni sistem i srce.  Devojčicama je neophodna terapija matičnim ćelijama u inostranstvu kako bi im se poboljšalo opšte stanje organizma, srca i kvalitet života.

    Njihovi prijatelji iz škole su u više navrata ogranizovali brojne humanitrane akcije od bazara, književnih večeri, predstave, gejming turnira i akcija sakupljanja elektronskog otpada.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare