Održan gala koncert Konstantina Kostjukova

NIŠ

Povodom Dana žena, sinoć je u sali Doma Vojske održan Gala koncert Konstantina Kostjukova i zvezda bogradskog baleta.

U ovom programu, pored legendarnog Konstantina Kostjukova, učestvovali su i prvaci Baleta Narodnog pozorišta Mila Dragicević, Tamara Ivanović, Bojana Žegarac, Milan Rus, Jovica Begojev i Teodora Spasić.

U prvom delu programa deca iz Školice klasičnog baleta “Marija” iz Niša igrala su fragmente iz Labudovog jezera a niški Baletski studio Elene Pilipenko numere “Sirene”, “Jagodice Bobice” I “Mazurka”.

Program Gala koncerta omogućio je publici da vidi delove najpopularnijih ostvarenja klasičnog baleta – „Labudovo jezero“ I “Arapsku” iz baleta “Krcko Oraščić” Petra Iliča Čajkovskog,  Verijevu “Damu s kamelijama” kao  dela neoklasičnih baleta “ Cigansku” I “Indusku“ iz “Don Kihota” Ludviga Minkusa , “Grka Zorba “Mikisa Teodorakisa, kao i tango varijantu modernog baleta „Ko to tamo peva“ Vojislava Vokija  Kostića.

U “Finalu”, poslednjoj numeri koju su izveli razigrani baletski prvac,i izazvali su ovacije publike koja nema tako često priliku da gleda baletsku umetnost u Nišu . Umetnički program koji su izveli baletski prvaci nije nepoznat niškoj publici koja jednom godišnje ima priliku da gleda ovaj program. I, kao i prethodnih godina, sala Dom vojske bila je puna a karte su prodate mnogo pre dana održavanja koncerta.

Bio je ovo lep poklon za predstojeći praznik.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare