Održan Drum Dum Fest

LESKOVAC

U Narodnom pozorištu u Leskovcu održan je 11. po redu Drum Dum Fest, jedinstveni festival ove vrste na Balkanu, na kojem su svoje umeće pokazali bubnjari.

Nastup benda Vasila Hadžimanova, sa Viktorom Filipovskim na bubnjevima i Bojanom Ivkovićem na perkusijama , bio je poslastica ovog festivala.

Vasil Hadžimanov je rekao da je ovo festival entuzijasta koji se iz godine u godinu bore da održe ovaj divan festival na kome se promovišu pre svega, bubnjevi, ali i jedna dobra i drugačija muzika.

Celodnevni program festivala Drum Dum započeo je tradicionalnim defielom bubnjara, ovog puta sa novog gradskog trga do Narodnog pozorišta, kao i bubnjarskom radionicom sa mladim muzičarem Đorđem Hartlom i njegovim bendom Coffee Shop Kollektiv.

Večernji deo programa u Narodnom pozorištu i ovoga puta je otvoren nastupom najmlađih bubnjara, kroz program DDF Kids, nakon čega je nastupio čuveni leskovački dvojac – Igor i Peđa Velikov. Drum Dum Fest je ove godine „Nagradu za životno delo“ dodelio legendarnom bubnjaru grupe Smak – Slobodanu Stojanoviću Kepi, za izuzetan doprinos razvoju muzučke umetnosti i promociji bubnjeva i njihovog značaja u svetu muzike.

Publici u Narodnom pozorištu prikazan je snimak uručenja nagrade Stojanoviću i kratak razgovor s njim. Fantastično bubnjarsko veče zaokruženo je nastupom benda Vasila Hadžimanova, koji je pred leskovačkom publikom predstavio neke od pesama sa svog novog, osmog po redu studijskog albuma.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare