Održan četrnaesti Agrolider

LESKOVAC

Savetovanje za poljoprivrednike – Agrolider održano je po 14. sa temom „Nove tehnologije u povrtarstvu“. Ukupno je bio 41 izlagač prisutan, a održano je i pet stručnih prezentacija u saradnji sa Poljoprivredno-savetodavnom i stručnom službom. Skup je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović primtivši da iz godine u godinu Agrolider izaziva sve veće interesovanje poljoprivrednika i stručne javnosti, o čemu svedoči stalni porast izlagača i posetilaca.

„U proseku se na ovom sajmu predstavi između 40-50 izlagača, a broj posetilaca bude oko 1000. Prepoznali smo sve što Agrolider nudi našim domaćinima i važnost stručnih predavanja koja omogućavaju poljoprivrednih proizvođačima da stručnije i kvalitetnije odgajaju svoje proizvode.“

U ime organizatora Goran Tasić je ocenio da Agrolider raste, a evidentno je da rastemo zato što se razvija i raste poljoprivreda juga Srbije.

„Nadam se da će poljoprivredni proizvođači u godinama koje dolaze ostvarivati sve veće i veće prihode, jer za to se svi borimo u biznisu.“

Na skupu su dodeljene i nagrade Zlatni leskovački poklopac za najbolji video, koji je pripao Draganu Žiki Stojanoviću, za najbolju fotografiju zimnice Zorici Stojanović, a u kategoriji jela, recepata i fotografija Dijani Sinadinović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare