Dvesta ugovora podeljeno u Vučju

LESKOVAC

U Domu kulture u Vučju podeljeno je 200 ugovora poljoprivrednim proizvođačima, za šta je iz budžeta izdvojeno ukupno 7,5 miliona dinara. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je naglasio da je poljoprivredna proizvodnja ozbiljan privredni sektor, te stoga lokalna samouprava nastoji da sve više izdvaja.

„Kada smo počeli bilo je simbolična suma, ove godine 50 miliona dinara, a već naredne 66,5. Subvencije su jedan od najznačajnijih načina podrške poljoprivrednicima. Možete da podignete kvalitet svoje proizvodnje i time učiniti svoje proizvode konkurentnijim. Podržavamo vas zato što su uslovi za rad na selu teži, a ljudi marljiviji, skromniji.”

U ime poljoprivrednih proizvođača na subvenicjama se zahvalio Srđan Mladenović iz Todorovca. On se poljoprivredom bavi dugi niz godina i gaji ratarske kulture na površini većoj od 60 hektara, ima i farmu za uzgoj mlečnih krava.

„Svake godine konkurišem kod Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede grada, a dobijena sredstva u najvećoj meri koristim za modernizaciju i unapređenje svoje proizvodnje.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare