Održan Božićni koncert

NIŠ

Niška crkveno – pevačka družina Branko organizovala je sinoć događaj za pamćenje – tradiconalni Božićni koncert.

Božićnom koncertu  u sali Svetosavskog doma, drugog dana Božića., prisustvovalo je duplo veći broj građana nego što je dom mogao da prihvati, ali su ljudi i veliki broj dece stajali i otslušali koncert , koji je trajao više od sat ipo, do kraja.

Za to vreme pevale su se rpske, ruske, španske, grčke, francuske, anglikanske božićne, duhovne i svetovne kompozicije.  Nastupali su i mali i veliki hor, veliki broj solista. Svečarsko raspoloženje, upotpunio je nastup Gorana Šepe, frontmena grupe Kerber, zajedno sa horom “Branko”.  

Uspešan nastup zasluga je dirigenta Sare Cincarević, koja je pre koncerta rekla:

„Već deceniju i po priređujemo Božićni i Novogodišnji koncert i delimo radost ovog našeg zajedničkog sabranja sa svim Nišlijama koje ovo izuzetno lepo primaju. Za večeras smo pripremili izuzetan i veliki progam sa tri ansambla i 120 članova. Tu je podmladak folklornog ansambla, nastupa i mali crkveni hor, a iza toga nasupa i veliki hor „Branko“. Večeras imamo i goste. To je rok grupa „Kerber“ sa kojom godinama tradicionalno sarađujemo, zatim profesori sa muzičke akademije sa kojima premijerno izvodimo neke pesme. U svakom slučaju biće to lepo Božićno praznično veče za sve nas“, istakla je Sara Cincarević, rukovodilac hora.

Pored niške Crkveno-pevačke družine „Branko“ vođene dirigentskom palicom Sare Cincarević na Božićnom koncertu su nastupali i Dečiji-omladinski hor „Branko“ kojim diriguje Jovana Mikić, potom Crkveneno-igrački ansambl „Branko“ čiji je umetnički rukovodilac Vladica Janošević i Dramsko-igrački podmladak „Branko“ pod umetničkim rukovodstvom Suzane Milovanović.

Specijalni gosti koncerta bili su grupa „Kerber“ i Goran Šepa. Solisti na koncertu su bili Marijana Radosavljević, sopran, Aleksandra Krstić, sopran, Đorđe Marković, tenor, Aleksa Cvetković, bariton, Luka Terzić, bariton, Andrej Cincarević, bariton, Dimitrije Pančić, bariton, Grigorije Pavlović, Ilija Đorđević Arsić.

Publici su se predstavili i solisti profesori Bojan Mladenović, klavir, Bojan Videnović, trombon, Darko Dimitrijević, truba, Miloš Mijatović, klarinet, Marko Radojković, gitara, Milun Mitić, trombon, Filip Cincarević, klavir i Božidar Lazarević, tarabuka.

Naratori su bili Marina Milutinović i Emilija Radmilović, dok se kao autor sinopsisa potpisuje Marina Milutinović.

Momenti između nastupa, bili su ispunjeni kazivanjem naratora, sa prigodnim duhovnim i epskim testovima, kao i folklornom igrom.

Srećne praznike prisutnima je poželeo vladika niški Arsenije .

Vladika niški gospodin Arsenije je ovom prilikom Ljiljani Pavlović koja преко 50 godina peva u Niškom Crkveno-pevačkoj družini „Barnko“ уручио је Orden Svetog Romana Đuniškog drugog reda, a članovima koji 20 i više godina pevaju u horu uručio je gramate.

Božićnom koncertu prisustvovali su predstavnici grada Niša, gradskih opština, Vojske Srbije, policije i Žandarmerije.


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare