Održan 26. Međunarodni šahovski turnir slepih

LESKOVAC

Okružna organizacija slepih Leskovac je povodom obeležavanja 3. decembra, Svetskog dana osoba sa invaliditetom, u hotelu „Groš“ organizovala trodnevni 26. međunarodni šahovski turnir slepih. Na turniru je uzelo učešće 39 šahista iz Srbije, Crne Gore, Bugarske i Severne Makedonije. Nakon pozdravnih reči predsednika OOSL-a Milivoja Đokića kao domaćina turnira, predsednika Saveza slepih Srbije Milana Stošića, predsednika Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih Srbije Petra Vranjkovića i predsednika Saveza slepih Makedonije Žarka Selkovskog, turnir je svečano otvorio pomoćnik gradonačelnika Grada Leskovca Milan Stojković, koji je simbolično odigrao prvi šahovski poteza.

Prvoplasirani takmičar turnira je Mile Bjelanović iz Kragujevca, drugo mesto je pripalo takmičaru iz Sofije Petku Patevu, treće Đukić Nebojši iz Niša, četvrto Žarku Selkovskom, a peto Živi Markovu iz Novog Sada.

Održavanje turnira ima za cilj doprinos socijalnoj integraciji slepih i slabovidih kroz promovisanje njihovih mogućnosti i postignuća. Finansijski je podržan od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračkih i socijalnih pitanja, opštine Crna Trava, Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih Srbije i Saveza slepih Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare