Odred izviđača ’’Mija Stanimirović’’ iz Niša obeležio je 70 godina postojanja i rada

NIŠ

                                 Svečanom akademijom Odred izviđača ’’Mija Stanimirović’’ iz Niša obeležio je 70 godina postojanja i rada. Ovom prilikom uručena su jubilarna priznanja zaslužnima za rad i razvoj odreda i prijateljima odreda, a otvoren je i novi izviđački dom. Kroz redove odreda za sedamdeset godina prošlo je više od dvadeset hiljada Nišlija. Najmlađi izviđači imaju sedam godina, a najstariji ima čak 84.

                              Velika proslava jubileja, 70 godina postojanja i uspešnog rada odreda izviđača „Mija Stanimirović” iz Niša održana je pod motom „Naš izbor su izviđači!”. Ovom prilikom okupili su se kako najmlađi tako i najstariji i bivši izviđači.

                              Sedamdeset godina postojanja ovog odreda obeležila su mnoga priznanja i veliki broj Nišlija koji je prošao kroz odred za ovaj dug period.

                             „Kroz redove našeg odreda za proteklih 70 godina prošlo je preko 20.000 mladih Nišlija. Svi oni su danas korisni članovi naše zajednice, a to je i naša osnovna misija sa kojim i dalje nastavljamo. Odred je više puta nagrađivan i odlikovan, što je samo još jedan od dokaza sa koliko ljubavi, entuzijazma i upornosti se radi sa mladim generacijama izviđača u odredu“, istako je Slobodan Tepavac, starešina  Odreda izviđača „Mija Stanimirović“.

                          Ovom prilikom uručena su jubilarna priznanja zaslužnima za rad i razvoj odreda i prijateljima odreda. Otvoren je i novi izviđački dom, a plan je da se on proširi, kako bi ubuduće mogao da pruži i smeštajne kapacitete.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare